FRF a decis soarta lui Dinamo - ce se va intampla cu participarea in cupele europene

Miercuri, 20 Aprilie 2016, ora 18:56
5671 citiri
FRF a decis soarta lui Dinamo - ce se va intampla cu participarea in cupele europene
Foto: fcdinamo.ro

Instanta de fond si cea de apel ale Comisiei de licentiere din cadrul FRF nu au acordat clubului FC Dinamo licenta pentru a evolua in sezonul 2016/2017 al cupelor europene, au declarat surse federale.

Comisia de apel a respins, miercuri, contestatia facuta de FC Dinamo la decizia instantei de fond, de saptamana trecuta, astfel ca gruparea din Soseaua Stefan cel Mare mai are o singura cale de atac, la TAS. Motivarea deciziei Comisiei de Apel va fi comunicata in cursul zilei de vineri, conform News.ro.

Gruparile Astra Giurgiu, FC Steaua, Pandurii Targu Jiu si FC Viitorul, care evolueaza in play-off-ul Ligii I, au primit licenta pentru participarea in sezonul 2016-2017 al cupelor europene, alaturi de CSMS Iasi, CSU Craiova, FC Botosani si ACS Poli Timisoara din play-out. Clubul ASA Targu Mures, care se afla in insolventa, nu a primit licenta pentru a putea participa in cupele europene.

Tribunalul Bucuresti a decis, la 24 septembrie 2015, inchiderea procedurii de insolventa si reintroducerea in circuitul economic a SC Dinamo 1948 SA, societatea care administreaza clubul de fotbal din Liga I. Dinamo este primul club din Romania care iese din insolventa si, conform regulamentelor UEFA, poate participa in cupele europene abia in sezonul 2017-2018.

Conducatorii clubului bucrestean au sperat ca pot obtine dreptul de juca in cupele europene inca din acest an. Ei au sustinut ca au indeplinit toate prevederile planului de reorganizare pana la 1 iunie 2015, data limita prevazuta in regulamentele UEFA pentru iesirea din insolventa pentru a putea juca in 2016 in Europa, dar tribunalul a decis sa dea termen in acest caz in toamna anului trecut.

Cu trei etape inainte de finalul campionatului, Dinamo ocupa locul 4 in Liga I, si, conform pozitiei din clasament, ar fi avut dreptul de a evolua in editia viitoare a Ligii Europa.

Romania va fi reprezentata in editia 2016-2017 a cupelor europene de doua echipe in preliminariile Ligii Campionilor (campioana si vicecampioana) si trei echipe in preliminariile Ligii Europa. Astfel, o echipa din play-out va juca in preliminariile Ligii Europa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#Dinamo cupele europene, #Dinamo exclusa cupele europene , #stiri Dinamo
Comentarii