Modernizarea stadionului Dinamo ramane "in aer"

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 21 Martie 2017, ora 07:35
4204 citiri
Modernizarea stadionului Dinamo ramane "in aer"
Foto: Hepta.ro

Modernizarea stadionului Dinamo ramane "in aer", asta desi proprietarii partilor de arena au ajuns la un acord de principiu.

Reprezentantii Clubului Sportiv Dinamo, entitate patronata de Ministerul de Interne, si cei ai ACS FC Dinamo, companie in insolventa controlata de Nicolae Badea, s-au intalnit luni pentru a discuta despre modernizarea stadionului.

La finalul intalnirii a fost emis un comunicat de presa care nu spune prea multe lucruri noi.

"CS Dinamo si ACS FC Dinamo Bucuresti vor initia si sustine demersurile necesare si legale pentru realizarea prin CNI a obiectivului de investitii Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central. Aspectele si solutiile discutate vor fi prezentat vineri, 24 martie, administratorilor judiciari si administratorului special ai ACS FC Dinamo Bucuresti, entitati desemnate in procedura insolventei, care vor intreprinde in perioada urmatoare toate demersurile legale pentru indeplinirea conditiilor impuse de Compania Nationala de Investitii in conformitate cu prevederile articolului 4 la Anexa numarul 3 "Programul national de constructii de interes public sau social", din Ordonanta 25/2001 prinvind infiintarea Companiei Nationale de Investitii", se arata in comunicatul comun al CS si ACS FC Dinamo.

Pentru a putea fi modernizat pe banii statului, stadionul Dinamo trebuie predat pe perioada lucrarilor de amenajare Companiei Nationale de Investitii. Problema este ca arena din Stefan cel Mare nu are un singur proprietar, ci sunt mai multi pe diferite parti din aceasta, de la sectoare de tribune la pista de atletism.

Unul dintre proprietari este firma lui Badea. Cum compania este in insolventa, este greu de crezut ca va putea instraina, chiar si temporar, unul dintre putinele bunuri valorificabile pe care le detine.

Cei de la Dinamo au termen pana la sfarsitul lunii martie sa predea stadionul liber de obligatii pentru a putea incepe investiile. In caz contrar, CNI va renunta la refacerea "Gropii", iar pentru Euro 2020 se va incerca refacerea stadioanelor Cotroceni sau Regie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#stadion Dinamo modernizare, #stadion Dinamo refacere, #Stadion Dinamo EURO 2020 , #stiri Dinamo
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Am inteles ca "modernizarea" presupune anularea multifunctionalitati