O palma pentru fotbal

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Vineri, 17 Februarie 2017, ora 22:58
8069 citiri
O palma pentru fotbal

Indepartarea lui Ioan Andone de la Dinamo reprezinta una dintre cele mai evidente si grosolane palme date fotbalului pe care le-am vazut in ultimii ani. Chiar daca antrenorul are problemele lui evidente, modul in care a fost "lucrat" ar trebui sa ii puna pe ganduri pe cei implicati in fenomen.

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca "Falcosul" si directorul general al clubului, Adrian Mutu, nu s-au inteles inca de cand acesta din urma a fost adus la Dinamo desi nimic nu-l recomanda pentru aceasta functie.

Nu a fost un secret nici faptul ca Mutu si-a dorit de la inceput un alt tehnician, Andone fiind salvat numai de clauza in valoare de 150 de mii de euro pe care ar fi trebuit s-o incaseze in cazul demiterii.

Dar de aici si pana la un adevarat proces de sabotare a antrenorului este cale lunga si, de ce nu, chiar periculoasa.

Ganditi-va ca cel putin teoretic, indiferent de relatiile dintre persoane, cei care lucreaza pentru o societate o fac pentru binele acesteia. Asa si Mutu si Andone, ca se placeau sau nu in particular, ar fi trebuit sa colaboreze pentru binele echipei.

Ce s-a intamplat in realitate? Pai sa ne uitam doar la perioada de mercato, cand Andone a ramas fara unul dintre cei mai buni jucatori, Lazar, si fara unul dintre cei mai talentati tineri, Rotariu, ambii cedati si pe sume mici.

In locul acestora au venit Dielna, un fost coleg de-al lui Mutu care nu mai jucase de luni bune un meci oficial, Bawab, un fotbalist tehnic care a demonstrat si nu prea in Liga 1, Bumba, o fosta speranta care n-a conformat niciodata, si Rivaldinho, un nimeni pe lume din punct de vedere fotbalistic, care reuseste sa prinda contracte doar pentru ca este fiul marelui Rivaldo.

Colac peste pupaza, acesti jucatori au fost adusi mult prea tarziu, dupa ce echipa efectuase pregatirea de iarna si intrase in ritmul competitional.

Despre ce vorbim? Daca nu este rea-vointa si sabotaj, atunci Dinamo sub managementul lui Mutu este definitia amatorismului.

In aceste conditii, lui Andone i s-a cerut calificarea in play-off. Obiectiv normal pentru un club ca Dinamo, dar ma tem ca nu si pentru un lot ca al lui Dinamo. Echipa s-a impiedicat la reluarea campionatului, pierzand primele doua meciuri, iar Andone, confruntat si cu ostilitatea putinilor fani care mai vin la stadion, a plecat.

Nu vreau sa ne intelegem gresit, "Falcosul" nu e tocmai cel mai bun antrenor din lume si a comis si el greseli multe. Insa atunci cand vezi un om ca se impleticeste nu-i pui piedica. Daca vrei sa il ajuti, ii dai umarul sa se sprijine. Ori lui Ando i s-a pus o piedica de toata frumusetea.

Acum, dupa Ceccarelli si Dielna, Mutu si-a adus la Dinamo un alt fost coleg, pe Cosmin Contra. Deloc surprinzator, "Gurita" se afla pana acum in situatia celor doi fundasi inainte de a semna cu Dinamo, trasi pe linia dreapta a fotbalului.

Contra e un antrenor muncitor, care ar putea avea rezultate cu putina sansa. Dar sunt sanse mai mari ca si cu Guardiola pe banca Dinamo sa rateze play-off-ul si sa se lupte pentru evitarea retrogradarii. Si nu numai din vina fostului antrenor, ci si din cea a conducerii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mutu Dinamo andone, #Andone demis Dinamo, #Mutu Contra Dinamo , #stiri Dinamo