Reactiile dinamovistilor dupa ancheta anuntata de DNA - ce spun Badea, Rednic si Dinu

Marti, 17 Februarie 2015, ora 15:10
3909 citiri
Reactiile dinamovistilor dupa ancheta anuntata de DNA - ce spun Badea, Rednic si Dinu
Foto: Gsp

Fostii oficiali dinamovisti au comentat anuntul facut de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu privire la inceperea unei anchete pentru a stabili daca partida cu Lazio Roma, din preliminariile Ligii Campionilor editia 2007/2008, a fost trucata.

Fostii dinamovisti au declarat ca se bucura ca DNA a inceput o ancheta, chiar daca unii dintre ei au suspiciuni ca meciul a fost trucat.

"Foarte bine ca a fost deschisa aceasta ancheta, ma bucur. Si eu vreau sa aflu adevarul. Am fost foarte trist cand am pierdut calificarea in grupele Champions League. Si, sa fiu sincer, as vrea sa se afle ceva, sa aiba o pista cei de la DNA. Eu am bagat bani si suflet in Dinamo. Daca a fost ceva necurat, cine a gresit trebuie sa plateasca. Si mama daca a blatuit meciul ar trebui sa plateasca. DNA mi-ar lua de pe inima o suferinta imensa daca ar descoperi ce s-a intamplat", a spus Vasile Turcu pentru ProSport, precizand ca il banuieste pe Mircea Rednic ca a trucat meciul.

In schimb, Mircea Rednic a afirmat ca nu este interesat de ancheta DNA deoarece nu se simte cu musca pe caciula.

"E treaba procurorilor. Sa mearga la club, sa vada ce si cum. Eu am pregatit echipa ca sa castigam, jucatorii cred ca si-au facut treaba cum au putut ei mai bine. Numai la asta nu imi sta mie capul acum. Am problemele mele", a comentat Rednic.

La randul sau, Cornel Dinu a afirmat ca nu crede ca ancheta DNA va scoate la iveala anumite lucruri necurate.

"Nu comentez. Daca s-a deschis o ancheta, nu inseamna ca au si alte probe in afara de impresia pe care a lasat-o meciul asupra unora sau altora. De la a avea o impresie si pana a dovedi ceva, e drum lung", a mentionat Dinu.

Si fostul actionar dinamovist Nicolae Badea spune ca nu-si face probleme din acest motiv.

"Nici nu cred ca am ce comenta. Nu reprezinta niciun fel de problema ancheta DNA. Daca ne-ar ajuta sa intoarcem rezultatul din meciul cu Lazio, ar fi perfect. Ramanem in continuare cu regretul. Ma rog, cei care il au, ca restul raman cu satisfactia sau cu sentimentul de indiferenta", a conchis Badea.

Cutremur in fotbalul romanesc: DNA ancheteaza un presupus blat al lui Dinamo

Acest scandal a inceput dupa ce fotbalistul Cristi Pulhac a declarat ca a avut suspiciuni la acel meci.

Ulterior, fostul actionar dinamovist Vladimir Cohn a spus ca blatul a fost facut de Cornel Dinu si Cristi Borcea, iar pretul a fost transferul lui Radu Stefan la Lazio Roma, cateva luni mai tarziu.

Totusi, Cornel Dinu a negat implicarea, dar a admis ca meciul a fost blat si a oferit o noua persepctiva povestii, aducandu-l in discutie pe Ioan Becali. De asemenea, Dinu a mentionat ca jucatorul care a facut blat a fost Vali Nastase.

Dinamo a ratat participarea in grupele Ligii Campionilor, editia 2007/2008, dupa ce a fost invinsa de Lazio Roma pe Arena Nationala cu scorul 3-1 (in tur a fost 1-1).

Formatia pregatita la acea vreme de Mircea Rednic a condus cu 1-0 la pauza, insa imediat dupa reluarea jocului Vali Nastase a comis un penalti, iar italienii au egalat. Ulterior, Lazio a mai marcat doua goluri.

Imediat dupa acel meci, Vali Nastase a parasit-o pe Dinamo, iar antrenorul Mircea Rednic a afirmat ca i s-a parut suspect ca Borcea nu i-a cerut banii pe care-i luase cu cateva saptamani inainte, la semnatura.

C.S.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#blat Dinamo Lazio, #ancheta DNA blat Dinamo Lazio , #stiri Dinamo