Scandal fara sfarsit la stadionul Dinamo: Fostul presedinte acuza clubul Internelor

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 17:55
3632 citiri
Scandal fara sfarsit la stadionul Dinamo: Fostul presedinte acuza clubul Internelor

Sansele ca stadionul Dinamo sa fie modernizat in cadrul proiectului Euro 2020 in Romania scad cu fiecare zi e trece, iar situatia arenei ramane complicata.

Dupa ce Clubul Sportiv Dinamo, entitate patronata de Ministerul de Interne, l-a acuzat pe fostul presedinte al "cainilor" ca refuza sa renunte la drepturile sale asupra arenei, Nicolae Badea a venit cu o replica dura.

ACS FC Dinamo, asociatie condusa de Badea, are un contract de asociere cu CS Dinamo in privinta stadionului si nu vrea sa renunte la acesta.

"Intre AFC Dinamo si Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti (CS Dinamo, structura apartinand Ministerului Afacerilor Inteme) exista in vigoare un contract de asociere, care nu modifica, nu inlatura si nu diminueaza dreptul de proprietate al statului asupra Stadionului "Dinamo", ci presupune administrarea in comun a acestuia si a unor constructii anexe. Tentativa CS Dinamo de a rezilia acest contract a fost respinsa irevocabil de instanta de judecata, neputandu-se face dovada unui drept ori a unui interes legitim", se arata intr-un comunicat de presa.

Miza disputei dintre cele doua entitati este contractul pentru administrarea stadionului. Daca CS Dinamo il vrea anulat si pretinde ca doar astfel se poate reconstrui arena, Nicolae Badea vrea ca acesta sa fie suspendat pe durata constructiei si reluat dupa ce "Groapa" va deveni un stadion ultramodern.

"AFC Dinamo a propus suspendarea contractului de asociere cu privire la toate bunurile identificate de CS Dinamo ca fiind vizate de proiectul de modernizare a stadionului "Dinamo" si retragerea acestora din asociere pe durata investitiei. Aceasta propunere permite transferul stadionului "Dinamo" catre Compania Nationala de Investitii si a imobilele conexe, libere de orice sarcini si realizarea investitiei de modernizare, in conditiile legii.

CS Dinamo nu doreste realizarea investitiei de modernizare a stadionului, ci rezilierea contractului de asociere, din considerente obscure si nelegitime. De altfel, CS Dinamo, desi solicita indeplinirea obligatiilor contractuale ale asociatiei noastre, blocheaza nelegal si nejustificat, de mai mult timp, exercitarea drepturilor AFC Dinamo prevazute in contractul de asociere", se mai arata in comunicatul citat.

Ramane de vazut daca arena Dinamo va mai fi cuprinsa in programul Euro 2020din cauza acestor dispute care se prelungesc extrem de mult sau daca un alt stadion, in discutie fiind cel din Cotroceni, ii va lua locul.

M.D.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
niculaeda
rank 5