Scandal monstru in Liga 1: Dinamo cere sa nu mai joace la Sfantu Gheorghe

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 12:13
10185 citiri
Scandal monstru in Liga 1: Dinamo cere sa nu mai joace la Sfantu Gheorghe
Foto: Hepta.ro

Dinamo intentioneze sa solicite la Liga Profesionista de Fotbal sa nu mai joace la Sfantu Gheorghe.

Presedintele lui Dinamo, Alexandru David, anunta ca gruparea antrenata de Mircea Rednic o sa refuze sa mai joace la Sfantu Gheorghe, ca urmare a incidentelor de la meciul disputat in urma cu 4 zile.

"O sa refuzam sa jucam la Sf. Gheorghe daca se spune ca acestea sunt conditiile. I-au descaltat pe suporteri in fata stadionului, in noroi. Nu mai este celofan in secuime? Sa venim noi de acasa cu celofan, ne lasati sa-l folosim?", a anuntat David la ProX.

In replica, directorul general al lui Sepsi, Samuel Csinta, ii acuza pe fanii lui Dinamo ca au comportament huliganic: "Suporterii lui Dinamo vin la Sfantu Gheorghe doar pentru scandal. Multi dintre fanii lui Dinamo sunt niste batausi".

Sepsi cere ca Dinamo sa fie sanctionata

Dinamo a castigat cu 1-0 partida disputata, in weekend, pe terenul celor de la Sepsi. Dupa terminarea inalnirii, fanii oaspetilor au fost acuzati ca au avut scandari xenofobe la adresa suporterilor lui Sepsi.

De altfel, clubul Sepsi a si emis un comunicat, prin care cere ca echipa "alb-rosie" sa fie sanctionata.

"Conducerea Clubului Sepsi OSK Sfantu Gheorghe si suporterii echipei au luat act cu consternare despre faptul ca nu inceteaza manifestarile cu caracter antimaghiar si xenofob la adresa echipei noastre. La meciul cu Dinamo Bucuresti, disputat pe teren propriu in data de 9 februarie 2019, mai multi suporteri ai echipei oaspete au dat dovada din nou de un comportament defaimator si jignitor la adresa demnitatii umane si identitare.

Vom protesta la toate forurile competente si in mod public fata de incidentele de asemenea natura, si solicitam luarea unor masuri clare din partea forurilor competente pentru a preveni in viitor astfel de manifestari.

Dorim sa precizam ca la sedinta tehnica premergatoare meciului Sepsi OSK - Dinamo Bucuresti, delegatul echipei noastre, domnul Bokor Janos, a atras insistent atentia domnilor Aron Huzu (observator arbitri), Catalin Popa (observator din partea LPF) si Ionut Coza (al patrulea arbitru) privind posibilele atrocitati. A cerut ca in cazul unor astfel de evenimente sa se aplice regulamentele in vigoare, si in caz de nevoie sa fie oprit meciul. Cu toate ca pe parcursul meciului au avut loc in repetate randuri scandari si au fost afisate bannere cu inscriptii defaimatoare, nici arbitrul si nici observatorul de joc nu au considerat necesara intreruperea jocului.

Clubul Sepsi OSK cere Federatiei Romane de Fotbal si Ligii Profesioniste de Fotbal sa analizeze evenimentele si sa ia masurile necesare".

In replica, Alexandru David sustine ca suporterii lui Dinamo au fost provocati cu scandari de tipul: "Ria, ria, Ungaria".

I.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#scandal Dinamo Sepsi, #Dinamo Sepsi Liga 1 , #stiri Dinamo