Un spaniol care a câștigat Liga Campionilor, noul antrenor al naționalei României

Miercuri, 18 August 2021, ora 18:01
20359 citiri
Un spaniol care a câștigat Liga Campionilor, noul antrenor al naționalei României
Xavi Pascual. Foto: Facebook / Dinamo handbal

Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a aprobat, în şedinţa sa de marţi, cu unanimitate de voturi (16), hotărârea Comitetului Director de învestire în funcţia de antrenor principal al lotului naţional de seniori a spaniolului Xavier Pascual.

''Ţinând cont de hotărârea subcomisiei tehnice din data de 28 iunie 2021, în cadrul căreia s-a aprobat investirea preşedintelui FRH de continuare a negocierilor cu Dl Pascual Xavier pentru preluarea lotului naţional de seniori a României, precum şi de avizul favorabil primit din partea Biroului Executiv al FRH în data de 23 iulie 2021, se aprobă propunerea de învestire în funcţia de antrenor principal al lotului naţional de seniori al României a D-lui Xavier Pascual'', se arată în comunicatul FRH.

Pascual, care o va pregăti din acest sezon şi pe Dinamo Bucureşti, a mai fost selecţioner al României în perioda 2016-2018.

Xavi Pascual îl înlocuieşte la cârma naţionalei pe Rareş Fortuneanu, al cărui mandat s-a încheiat în mai, după ratarea calificării la Campionatul European - EHF EURO 2022.

Xavi Pascual (53 de ani) are o carieră remarcabilă, derulată integral la gigantul FC Barcelona, cu care a câştigat tot ce se putea câştiga.

Născut pe 8 martie 1968, chiar la Barcelona, Xavi Pascual a fost handbalist până în 2006, evoluând pe postul de portar. Două sezoane (1986-1987 şi 1988-1989) a îmbrăcat tricoul blau-grana.

Din 2006 şi-a început cariera de antrenor la Barca, responsabil mai întâi cu pregătirea portarilor, apoi ca antrenor secund. Pe 9 februarie 2009, Pasqui a preluat funcţia de antrenor principal la FC Barcelona, când clubul catalan a decis să îl înlocuiască pe Manolo Cadenas.

În 12 ani de activitate la cel mai înalt nivel, lucrând cu mulţi dintre marii jucători ai lumii, Xavi Pascual a cucerit toate trofeele posibile. Recordul l-a stabilit în sezonul 2014/2015, când Barcelona, cu el la timonă, a câştigat şapte trofee, inclusiv Liga Campionilor.

În sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor, el a fost declarat cel mai valoros antrenor al competiţiei.

Palmaresul său ca antrenor la FC Barcelona cuprinde 5 titluri de campion mondial al cluburilor, 3 trofee ale Ligii Campionilor, 11 titluri naţionale (Liga ASOBAL), 10 Cupe ale Regelui, 10 Supercupe ale Spaniei, 10 Cupe ale Spaniei, 3 Ligi ale Pirineilor, 8 Supercupe ale Cataloniei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Ce șanse are Edi Iordănescu să rămână selecționerul României: ”Eu am discuții în fiecare zi”
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că sentimentul pe care îl împărtăşeşte cu selecţionerul Edward Iordănescu...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Xavi Pascual, #nationala de handbal, #Dinamo, #Romania , #stiri Dinamo