Un suporter interzis pe stadioane după unul dintre cele mai grave incidente de pe Arena Națională a învins Jandarmeria în instanță VIDEO

Luni, 05 Iunie 2023, ora 08:10
1809 citiri
Un suporter interzis pe stadioane după unul dintre cele mai grave incidente de pe Arena Națională a învins Jandarmeria în instanță VIDEO
Incidentele de la meciul Dinamo - Steaua au avut loc în septembrie 2022 FOTO Youtube (captura)

Un suporter amendat cu 1.500 de lei și interzis pe stadion după incidentele violente care au avut loc în septembrie 2022 la meciul Dinamo - Steaua, de pe Arena Națională, a obținut în instanță anularea sancțiunii, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, suporterul a fost sancționat pentru că, „fiind membru al galeriei uneia dintre echipele în competiţie, aflat în peluza sud, inelul 1, a adresat injurii şi expresii jignitoare forţelor de ordine şi şi-a mascat faţa cu obiecte vestimentare pentru a nu putea fi identificat”.

În procesul de la Judecătoria Sectorului 2 al Capitalei, bărbatul a arătat că „înainte de începerea meciului s-a deplasat în partea dreaptă a peluzei pentru a saluta câţiva suporteri, că în acel loc a izbucnit un conflict verbal între suporteri, moment în care forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene”.

Suporterul a mai spus că „a încercat să calmeze spiritele, încercând să fie un factor împăciuitor pentru jandarmi şi suporteri, că a solicitat forţelor de ordine să nu mai folosească gaze”. Bărbatul a mai spus că „nu a purtat cagulă, nici mască de protecţie, nu şi-a acoperit faţa sau capul, fiind posibil să fi ţinut tricoul şi mâna la faţă, timp de câteva secunde, după ce a fost gazat”.

De ce a fost anulată sancțiunea

Judecătorul a fost convins de argumentele suporterului și a anulat sancțiunea arătând că „„din înregistrările video depuse la dosar nu se poate deduce dacă petentul a adresat într-adevăr injurii şi a exprimat sintagme jignitoare la adresa forţelor de ordine, poziţie susţinută şi prin declaraţia martorului audiat în cauză, astfel că dubiul trebuie să profite petentului”.

„În orice caz, instanţa reţine că starea de agitaţie care a necesitat intervenţia forţelor de ordine nu a fost provocată direct de petent, iar contextul astfel creat, care a condus la aglomerarea de suporteri şi încercarea subsecventă de dispersare a lor, făcută de jandarmi, a favorizat o stare generală de nervozitate. În aceste împrejurări, chiar dacă ar fi dovedită direct fapta de adresare de injurii şi expresii jignitoare de către petent, acestea şi-ar pierde orice relevanţă antisocială, nemaiputând fi distinsă în vacarmul creat”, a mai arătat judecătorul în sentință, care nu este definitivă.

Eveniment Quarterly Report

Primul eșec important pentru Inter Miami, în era Messi. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian
Primul eșec important pentru Inter Miami, în era Messi. Ce s-a întâmplat cu starul argentinian
Inter Miami a cedat miercuri, pe stadionul din Fort Lauderdale, scor 1-2, cu Houston Dynamo, în finala U.S. Open Cup. După ce a câştigat League Cup, în luna august, Inter Miami nu a...
Cupa României: cum s-a terminat meciul zilei, cel dintre Dinamo și FCU Craiova
Cupa României: cum s-a terminat meciul zilei, cel dintre Dinamo și FCU Craiova
Echipa Dinamo a remizat, marţi, pe Arena Naţională, scor 1-1, cu formaţia FC U 1948 Craiova, în grupa C a Cupei României. Pentru Dinamo a marcat Amzar, în minutul 18, în timp ce pentru...
#Dinamo, #Steaua, #violente, #jandarmerie, #fotbal , #justitie