Dan Matei Agathon, audiat la DNA (VIDEO)

Miercuri, 14 Mai 2008, ora 10:45
1779 citiri
Dan Matei Agathon, audiat la DNA (VIDEO)

Fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, a fost audiat, marti, in calitate de membru fondator al societatii FC Dinamo, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul transferurilor de fotbalisti, informeaza Realitatea TV.

Dan Matei Agathon a fost citat ca martor, in calitatea sa de fost membru in Consiliul de Administratie al FC Dinamo, pana in 2002, cand, potrivit declaratiei sale, si-a prezentat demisia la cererea fostului premier, Adrian Nastase. In prezent, acesta este doar membru fondator al FC Dinamo 1948.

La intrarea la audieri, Agathon a spus ca, in calitatea pe care a avut-o, nu a fost implicat in niciun fel in transferul fotbalistilor si ca este absolut convins ca cei care se ocupa de transferuri la clubul Dinamo "sunt profesionisti, sunt competenti, sunt verticali, sunt corecti si sunt cinstiti".

Pentru a fi mai convingator, Agathon a apelat si o exprimare foarte plastica, declarand jurnalistilor prezenti ca "daca ii tai pe mana pe Nicu Badea si pe Cristi Borcea si pe Turcu si pe mine, daca doriti, veti vedea ca sangele nostru are culoarea alb-rosu".

Dupa circa o ora petrecuta in compania procurorilor, Dan Matei Agathon a iesit din sediul DNA si le-a spus jurnalistilor ca nu are nimic special de declarat, adaugand ca, fiind un dosar in cercetare, nu poate oferi presei mai multe detalii.

El a precizat totusi ca a fost audiat in legatura cu transferul a doi jucatori dinamovisti in strainatate si ca procurorii sunt cei care trebuie sa demonstreze ca au existat contracte duble sau triple prin care banii incasati din transferuri sa fi fost folositi in alt mod, prin intermediul unor offshore-uri.

Agathon a tinut sa mai sublinieze inca o data ca ii cunoaste foarte bine pe cei din conducerea clubului Dinamo, care sunt "oameni care nu fac prostii si nu se expun inutil".

In dosarul deschis de DNA, sunt investigate 12 transferuri ale fotbalistilor romani in strainatate, procurorii sustinand ca statul roman a fost prejudiciat in acest mod cu 10 milioane de euro.

Din transferurile anchetate, sapte sunt ale clubului Dinamo, mai multi capi ai gruparii din Stefan cel Mare, fosti sau actuali actionari si membri ai Consiliului de Administratie al FC Dinamo, urmand sa se prezinte la audieri.

Luni au fost citati ca martori chestorul Nicolae Berechet, omul de afaceri Petre Badea si Cristian Iftimoaie, fosti membri in Consiliul de Administratie (C.A.) al FC Dinamo.

vezi mai jos video

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#DNA, #audiat, #Dan Matei Agathon , #transferuri