Turcu nu crede in sansele lui Dinamo la titlu - Interviu

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 12:35
1351 citiri
Turcu nu crede in sansele lui Dinamo la titlu - Interviu

Fostul actionar dinamovist Vasile Turcu vorbeste despre transferul lui Torje in Germania si spune ca "epurarea" lotului din aceasta iarna este binevenita, fiind solutia pe care a sugerat-o inca de acum doi ani.

Turcu mai spune ca doar vedetele din Liga I ar trebui platite cu maxim 100.000 de euro pe sezon, iar titlul este un obiectiv "99 la suta imposibil".

Urmariti, mai jos, interviul pe care Vasile Turcu l-a acordat site-ului Ziare.com:

E o veste buna pentru dumneavoastra transferul lui Torje la Hamburg?

Ce transfer, dom'ne? Hai sa fim seriosi. Luati de buna orice spune un impresar. Ala nu poate sa negocieze decat salariul si contractul. Discutiile pentru transfer si drepturi federative le poarta conducatorii cluburilor, iar pe adresa lui Dinamo nu a venit nimic oficial.

Dar daca se va concretiza transferul, veti incasa ceva?

Dom'ne, sa vedem. Deocamdata azi (n.n. - vineri) avem Adunarea Generala a Actionarilor, in care mai figurez si eu. Domnii Badea si Borcea sunt prietenii mei, altfel ii bagam in insolventa pentru a-mi recupera din banii pe care i-am bagat la club. Daca se face transferul lui Torje, vom discuta.

Daca pleaca si Torje, cu cine va mai juca Dinamo in retur?

Vedeti-va dom'le de treaba, ca are cu cine. In iarna asta s-a intamplat la Dinamo ce trebuia sa se intample dupa ce am pierdut titlul in 2009. Scapi de jucatori plafonati, de salarii babane si aduci sange proaspat. Pai ce, pe criza asta, iti mai permiti contracte de sute de mii de euro? 100.000 pe an maxim la vedete si, in rest, salarii de 2-3.000 de euro pe luna.

Si totusi cum va arata echipa in retur?

Pai ar trebui facuta in jurul lui Danciu, care este dinamovist pur-sange. Moti poate fi si el jucator de baza, mai ales ca s-a lasat si de tutun. Cu Alexe, Ganea, Paun, Grigore... Poate ar trebui promovati si un pusti, doi de 17, 18 ani. Cand l-a bagat pe Marica la 17 ani, toata lumea a zis de Dinu ca-i nebun. La fel si cu Radu Stefan. Si uitati-va cat de bine au ajuns.

Dar in cazul asta Dinamo isi poate lua gandul de la titlu.

Dom'le, in proportie de 99 la suta, titlul e imposibil. Am vorbit si cu Cristi (n.n. Borcea) si a recunoscut ca va fi aproape imposibil. Cat am fost eu la Dinamo, locul 6 nu prea era de Dinamo, dar, asta e, nu m-au ascultat si uite unde s-a ajuns. Totul s-a rupt atunci cand am pierdut titlul in 2009. Le-am zis atunci, hai sa-l aducem pe Ionut Badea, baiat tanar, dinamovist, sa inceapa reconstructia echipei. Stam un an fara titlu, dar dupa aia nu ne mai sta nimeni in cale. A venit Bonetti ala si s-a ales praful.

Sa intelegem ca nici Andone nu e bun pentru Dinamo, daca nu e tanar?

Doamne fereste. Ando mai poate sa faca o echipa la Dinamo, asa cum a facut si in 2001 si in 2005. Numai sa vrea domnul Badea sa-l lase sa faca asa cum vrea. Sa anunte oficial ca sezonul asta e compromis si sa inceapa reconstructia echipei inca din retur. Daca ajunge si in cupele europene, de pe locul 3-4, sau dupa Cupa, cu atat mai bine.

Vorbiti ca si cum ati mai fi inca implicat la Dinamo?

Dom'le, inca simt ceva pentru Dinamo. Am luat acolo doua titluri, 3 Cupe... Si apoi, e si in interesul meu sa mearga bine treaba, ca doar mai am ceva milioane de euro de recuperat. Dar asta e, daca am fost considerat pisica neagra, am plecat. E mai bine, poate. Banii aia care-i bagam la fotbal ii investesc altfel, mai profitabil. Nu-mi dadea mie fotbalul sa mananc, ci invers.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Vasile Turcu interviu, #sanse titlu Dinamo Turcu , #Vasile Turcu