Cinci universitati romanesti vor primi 30.000 de euro pentru mastere noi

Miercuri, 17 Februarie 2010, ora 23:10
1368 citiri
Cinci universitati romanesti vor primi 30.000 de euro pentru mastere noi

Universitati din Iasi, Pitesti, Suceava, Arad si Bucuresti vor primi, din partea Fundatiilor Dinu Patriciu si CODECS, cate o subventie in valoare de 30.000 de euro pentru acreditarea si implementarea unui program de master in educatie.

Universitatile selectate in urma competitiei "Professoria-Profesori mai buni pentru copiii nostri" sunt "Alexandru Ioan Cuza din Iasi, pentru programul de master "Didactici aplicate pentru invatamantul primar", Universitatea din Pitesti cu programul "Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice", Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, care a propus programul "Didactica limbilor moderne", Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, cu programul "Noi paradigme in formarea profesorilor", si Universitatea Bucuresti, care a propus programul "Master in educatie".

Cele cinci programe au fost alese dupa evaluari efectuate de un juriu din care au facut parte peste 30 de personalitati ale societatii romanesti implicate in domeniul educatiei si exponenti ai mediului academic international.

Potrivit organizatorilor competitiei, programele selectate propun noi modele de formare a viitorilor profesori, cu accent considerabil pe pregatirea pedagogica si practica didactica.

In etapa de jurizare a competitiei Professoria, proiect lansat in luna octombrie 2009, au intrat 17 propuneri de curriculum, inscrise de 13 institutii din marile centre universitare ale tarii.

#finantare programe master universitati, #finantare euro cinci universitati , #fundatia Dinu Patriciu