Antonescu, despre Patriciu: Un vizionar, un patriot, una dintre putinele personalitati romanesti

Miercuri, 20 August 2014, ora 23:29
3270 citiri
Antonescu, despre Patriciu: Un vizionar, un patriot, una dintre putinele personalitati romanesti

Fostul presedinte liberal Crin Antonescu vorbeste despre moartea omului de afaceri Dinu Patriciu, despre care spune ca a fost "printre putinii oameni cu viziune", "un patriot" si "una dintre putinele personalitati" produse de societatea romaneasca.

"Imi este greu sa vorbesc la trecut despre Dinu Patriciu. As vrea sa spun de la bun inceput un lucru pe care-l cred cu tarie, acela ca a fost un om mare, una din putinele mari personalitati pe care societatea romaneasca, fost comunista, le-a produs, vazut, cunoscut, la care a avut sansa. A fost unul dintre putinii oameni cu viziune, a fost un vizionar!", a scris pe Facebook Crin Antonescu.

Acesta a amintit de "trei lucruri pe care numai el le-a facut" - reinfiintarea PNL, ideile economice si faptul ca a fost un patriot.

Dinu Patriciu a murit - Politicienii il elogiaza: Un liberal autentic, un dusman al comunismului

"In primul rand, PNL, partid istoric, a fost reinfiintat de marii supravietuitori Campeanu, Quintus etc., dar liberalismul si discursul liberal a fost reinfiintat in Romania de Dinu Patriciu pentru ca el a fost cel care a vorbit primul despre valorile esentiale ale liberalismului. A avut o viziune despre politica, chiar daca nu multi au impartasit-o!

In al doilea rand, Dinu Patriciu a fost nu doar un performer economic prin cifra de afaceri, ci omul care a vorbit despre capitalism in vremuri cand era cu totul impopular, si a vorbit despre faptul ca in spatele banilor stau ideile, inovatiile. A avut mereu idei economice de amploare, de dezvoltare, de business. Astazi pare simplu sa vorbesti despre bani, profit etc., in 1990 era extraordinar sa vorbesti despre astfel de lucruri, iar acest om a stiut niste lucruri si a avut curajul sa le rosteasca, si pentru acest lucru i-am multumit intr-un congres al PNL.

In al treilea rand, Dinu Patriciu, un om care frecventa multe limbi, culturi, piete, a fost un patriot. A iubit Romania! A fost singurul om care a avut o viziune de dezvoltare a capitalismului in Romania!", a mai notat Crin Antonescu.

Nu in ultimul rand, fostul presedinte liberal a spus despre Dinu Patriciu ca "a avut calitati, a avut defecte, a fost un personaj extraordinar de complicat, a avut prieteni, dusmani, dar important e ca noua, celorlalti, sa ne ramana aceste lucruri".

Dinu Patriciu a murit

Dinu Patriciu a incetat din viata luni, la varsta de 64 de ani, la un spital din Londra, in urma unei grele suferinte. El a murit inconjurat de membrii familiei, se arata intr-un comunicat remis presei, in care se precizeaza si ca funeraliile vor avea loc in cerc restrans. In 2012, Dinu Patriciu a suferit un transplant de ficat, iar omul de afaceri parea sa fi castigat lupta cu boala.

Printre fostii sau actualii membri PNL care si-au prezentat condoleantele pentru Dinu Patriciu se numara Calin Popescu Tariceanu, Petre Roman, Ludovic Orban, Varujan Vosganian sau Viorel Catarama.

F.N.

#Crin Antonescu declaratii Dinu Patriciu, #Dinu Patriciu murit, #Antonescu Patriciu murit , #murit