De ce nu suporta Dinu Patriciu "cangrena" socialista?

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 18:27
5838 citiri
De ce nu suporta Dinu Patriciu "cangrena" socialista?

Dinu Patriciu se arata deranjat de social-liberalism. Tigarile de foi, berea cu alcool si muzica buna, savurate de domnul Dinu, nu se impaca prea bine cu mamaliga, tuica de pruna si maneaua socialista.

La o prima vedere, Dinu Patriciu asociaza liberalismul cu burghezia, fiind o ideologie a elitelor, un curent politic special rezervat celor cu spirit antreprenorial si idei de afaceri revolutionare.

Liberalismul pare a fi un privilegiu acordat doar celor care-si demonstreaza calitatile de business si nu trebuie amestecat cu "plevusca" ce nu stie decat sa stea cu mana intinsa catre potentatii zilei.

Cat adevar, cata ignoranta si, mai ales, cat machiavelism trebuie sa ai in posesie ca sa afirmi asa ceva? Este Dinu Patriciu reprezentantul emblematic al mediului de afaceri romanesc?

Sa fie fostul boss de la Rompetrol genul de antreprenor care din nimic a cladit un adevarat imperiu financiar? De ce nu l-a dorit pe Traian Basescu in functia de presedinte, reprezentantul sadea al dreptei romanesti, si cum de i-a dat prin gand sa se foloseasca de o palma peste gura doar pentru a aduce in fruntea tarii un socialist autentic?

Uitandu-ne la activitatea de bussines a omului de afaceri Patriciu, descoperim ca dansul nu este nici pe departe un spirit antreprenorial, un om ale carui idei revolutionare s-au concretizat in miliardele de euro detinute in averea personala.

Socialismul, atat de hulit in aceste momente de Dinu Patriciu, i-a pus in brate rafinaria Petromidia in timpul guvernarii PSD. Guvernul Nastase, un cabinet monocolor de sorginte social-democrata i-a vandut pe un dolar omului de afaceri un mamut care peste ani a ajuns sa se vanda cu miliarde de dolari. Cu mult mai mult decat s-a tranzactionat cea mai mare companie romaneasca, Petrom.

Dinu Patriciu sustinea, acum ceva timp, ca presa scrisa reprezinta viitorul in mass-media romaneasca si nicidecum nu va abandona acest proiect. Inca nu l-a abandonat dar periodic trustul sau de presa raporteaza pierderi iar jurnalisti si manageri parasesc holdingul dezamagiti de rezultate si de oameni.

Deci, afaceristul Patriciu nu este atat de vizionar pe cat lasa sa se inteleaga din moment ce Rahan, Tom si Jerry si Duffy Duck au ajund motoarele presei scrise.

Dansul este genul de oportunist tipic perioadei postdecembriste. Socialismul nu i-a mirosit cand l-a pus pe cai mari dar acum, din spatele trabucului, social-liberalismul arata a cangrena.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: Ziare.com