De ce nu suporta Dinu Patriciu "cangrena" socialista?

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 18:27
5838 citiri
De ce nu suporta Dinu Patriciu "cangrena" socialista?

Dinu Patriciu se arata deranjat de social-liberalism. Tigarile de foi, berea cu alcool si muzica buna, savurate de domnul Dinu, nu se impaca prea bine cu mamaliga, tuica de pruna si maneaua socialista.

La o prima vedere, Dinu Patriciu asociaza liberalismul cu burghezia, fiind o ideologie a elitelor, un curent politic special rezervat celor cu spirit antreprenorial si idei de afaceri revolutionare.

Liberalismul pare a fi un privilegiu acordat doar celor care-si demonstreaza calitatile de business si nu trebuie amestecat cu "plevusca" ce nu stie decat sa stea cu mana intinsa catre potentatii zilei.

Cat adevar, cata ignoranta si, mai ales, cat machiavelism trebuie sa ai in posesie ca sa afirmi asa ceva? Este Dinu Patriciu reprezentantul emblematic al mediului de afaceri romanesc?

Sa fie fostul boss de la Rompetrol genul de antreprenor care din nimic a cladit un adevarat imperiu financiar? De ce nu l-a dorit pe Traian Basescu in functia de presedinte, reprezentantul sadea al dreptei romanesti, si cum de i-a dat prin gand sa se foloseasca de o palma peste gura doar pentru a aduce in fruntea tarii un socialist autentic?

Uitandu-ne la activitatea de bussines a omului de afaceri Patriciu, descoperim ca dansul nu este nici pe departe un spirit antreprenorial, un om ale carui idei revolutionare s-au concretizat in miliardele de euro detinute in averea personala.

Socialismul, atat de hulit in aceste momente de Dinu Patriciu, i-a pus in brate rafinaria Petromidia in timpul guvernarii PSD. Guvernul Nastase, un cabinet monocolor de sorginte social-democrata i-a vandut pe un dolar omului de afaceri un mamut care peste ani a ajuns sa se vanda cu miliarde de dolari. Cu mult mai mult decat s-a tranzactionat cea mai mare companie romaneasca, Petrom.

Dinu Patriciu sustinea, acum ceva timp, ca presa scrisa reprezinta viitorul in mass-media romaneasca si nicidecum nu va abandona acest proiect. Inca nu l-a abandonat dar periodic trustul sau de presa raporteaza pierderi iar jurnalisti si manageri parasesc holdingul dezamagiti de rezultate si de oameni.

Deci, afaceristul Patriciu nu este atat de vizionar pe cat lasa sa se inteleaga din moment ce Rahan, Tom si Jerry si Duffy Duck au ajund motoarele presei scrise.

Dansul este genul de oportunist tipic perioadei postdecembriste. Socialismul nu i-a mirosit cand l-a pus pe cai mari dar acum, din spatele trabucului, social-liberalismul arata a cangrena.

Citeste si:
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, rememorează un episod din timpul vizitei făcute de fostul președinte în Egipt în cursul anului 2007. Istorisirea este spusă de...
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com