Pana pe 7 iunie, Adevarul nu va publica subiecte politice pe prima pagina

Sambata, 16 Mai 2009, ora 15:45
1007 citiri
Pana pe 7 iunie, Adevarul nu va publica subiecte politice pe prima pagina

Pana pe 7 iunie, ziua alegerilor europarlamentare, ziarul Adevarul, publicatie detinuta de omul de afaceri Dinu Patriciu (PNL), se delimiteaza politic, conducerea editoriala urmand sa aplice o serie de masuri prin care sa dovedeasca neimplicarea politica a publicatiie.

"In contextul investitiilor masive si al rezultatelor exceptionale ale ziarelor "Adevarul" si "Adevarul de seara" - primul, nr. 1 pe segmentul ziarelor de referinta, iar cel de-al doilea, ziarul cu cel mai mare tiraj din Romania - si pe fondul scaderii puternice a interesului cititorilor fata de dezbaterea politica, conducerea manageriala si editoriala a celor doua ziare a adoptat pentru urmatoarele 30 de zile (pana dupa alegerile pentru Parlamentul European de la data de 7 iunie 2009) o strategie de evitare a implicarii brandului "Adevarul" in orice situatie care ar putea fi interpretata ca partizanat sau simpatie politica", se arata intr-un comunicat.

Potrivit acestuia, evolutia ziarelor "Adevarul" si "Adevarul de seara" poate fi afectata de imaturitatea cu care clasa politica parcurge perioada electorala. Astfel, "intr-o perioada de descrestere a interesului cititorilor fata de actorii politici si intr-o societate in care intre alb si negru nu exista gri, conducerea 'Adevarul' a decis o serie de masuri care sa protejeze publicatiile noastre".

Clasa politica, rugata sa respecte decizia managementului

Conducerea "Adevarul" cere partidelor politice, serviciilor secrete, politicienilor si oamenilor de afaceri cu interese in rezultatul electoral sa ia nota si sa respecte strategia de neimplicare a publicatiilor mentionate.

In consecinta, pana la data de 7 iunie, "Adevarul" va aloca zilnic o singura pagina de politica, cuprinzand doar informatii de larg interes, nu va trata subiecte politice la prima pagina si se va abtine de la a sugera in orice fel cititorilor "binele" si "raul" din zona politica.

Ziarele "Adevarul" si "Adevarul de seara" nu vor insera niciun fel de publicitate politica/ electorala in paginile lor pe perioada campaniei electorale.

De asemenea, jurnalistii Adevarul Holding, compania care editeaza ziarele "Adevarul" si "Adevarul de seara", nu vor participa la niciun fel de emisiuni radio sau TV cu tema politica. Aceeasi strategie va fi respectata si de catre editiile locale ale ziarului "Adevarul".

Totodata, conducerea manageriala si editoriala a trustului Adevarul Holding studiaza posibilitatea prelungirii acestui "moratoriu" pana la sfarsitul anului, adica pana dupa alegerea Presedintelui Romaniei, din aceleasi motive.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#politica editoriala Adevarul, #Adevarul delimitare politica, #Adevarul independenta politica , #PNL