Patriciu: Nu sunt convins ca PNL ar fi in stare sa faca mai mult decat PD-L

Sambata, 08 Mai 2010, ora 21:35
1291 citiri
Patriciu: Nu sunt convins ca PNL ar fi in stare sa faca mai mult decat PD-L

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, sambata, ca nu este convins ca PNL, daca ar guverna, ar fi in stare sa ia masuri adecvate acestei perioade de criza mai bune decat cele propuse de PD-L, deoarece partidul nu are inca forta de a fi "cu adevarat liberal".

"Nu sunt convins ca ar fi in stare. Din pacate, (liberalii - n.r.) sunt ca fel ca toate celelalte partide. Toti vorbesc, nu prea fac mare lucru si nu au un program coerent, nu au inca o fiinta liberala clar exprimata. De ce s-a intamplat asa e multa istorie de povestit. Dar astazi, din pacate, PNL nu are inca forta de a fi cu adevarat liberal", a sustinut Patriciu, la Realitatea Tv.

Potrivit omului de afaceri, ceea ce le lipseste liberalilor este credinta ca "exprimand astfel de idei (precum ale sale - n.r.) ar putea sa castige majoritatea in aceasta tara".

"Eu unul cred ca in politica trebuie sa fii transparent si chiar sincer. Oamenii ceea ce simt cel mai usor e minciuna si e multa minciuna in tara asta in politica", a adaugat liberalul, sustinand ca, din aceasta perspectiva, PNL are "un singur avantaj" si anume ca "ar putea sa fie sinceri".

Patriciu a subliniat ca toate criticile sale nu sunt legate de actuala conducere a PNL in mod special, ci de "o organizatie care nu-si manifesta personalitatea, nu stie sa fie cu adevarat liberala". "A fi liberal astazi inseamna sa fii foarte radical. Eu intotdeauna am fost in PNL considerat un radical care nu trebuie ascultat prea mult ca pierde din voturi. Prietenii aveam, dar influenta, nu", a sustinut omul de afaceri.

Cat priveste PDL, Patriciu a afirmat ca democrat-liberalii "semnalizeaza dreapta si se duc la stanga", dar "la stanga mult mai departe decat PSD".

Dinu Patriciu nu a dorit sa dezvolte posibilitatea de a prelua la un moment dat functia de premier, in aceasta perioada de criza.

"Nu sunt om politic, cred ca fac foarte multe lucruri bune pentru tara mea din pozitia in care sunt. Nu cred ca in aceasta tara se poate astazi forma o majoritate care sa gandeasca la fel ca mine, eu sunt un radical, un libertarian. N-aveti un parlament libertarian la indemana", a spus omul de afaceri.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Dinu Patriciu, #dinu patriciu pnl pdl , #PNL