Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun

Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:15
3172 citiri
Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun
Foto: Antena3

Dinu Patriciu considera ca USL este o "struto-camila" care nu poate aduce ceva bun pentru Romania cata vreme nu este dominata de liberali ci de pesedisti.

Intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, omul de afaceri a declarat ca are o relatie umana foarte buna cu Crin Antonescu dar il desparte de acesta modul de actiune total diferit.

"Eu nu cred ca alianta struto-camila intre socialisti si liberali poate aduce ceva bun acestei tari astazi, daca nu este dominata de liberali. Folosirea PSD-ului ca masa de manevra ar fi ceea ce PNL-ul ar fi trebuit sa faca. Ca e in stare sau nu, asta este cu totul alta problema", a declarat Dinu Patriciu.

Liberal autentic, asa cum a fost catalogat chiar de adversarul sau politic Traian Basescu, Dinu Patriciu sustine ca "gandirea de tip socialist nu mai are ce cauta in Europa astazi", deoarece "nimeni in lume nu are nevoie de inca un stat esuat", iar "toate statele cu orientare sociala isi dau duhul".

"Nimeni nu va ajuta, atata vreme cat imprumutam un model care e muribund. Nimeni nu are nevoie sa isi ia inca o bataie de cap in momentul in care e de finantat un stat cvasicomunist, cum a fost Grecia. Cand spun cvasicomunist ma refer ca nu puteai sa dai afara niciun functionar de stat, prin lege, ca toti aveau joburi la stat si in sectorul privat, ca nimeni nu platea impozite, ca se inventau joburi fictive in toate domeniile.

Grecia, stat pseudocomunist, Italia, stat populist, Spania, guvernata de socialisti in ultimele doua legislaturi, ajunsa un stat asistential, Portugalia, care dupa caderea lui Salazar are tot spectrul politic deviat catre stanga. Iata cum toate statele cu orientare sociala isi dau duhul", a mai explicat omul de afaceri.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#Dinu Patriciu USL, #Patriciu Antonescu, #Patriciu socialisti, #patriciu PSD , #PNL