Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun

Marti, 26 Iulie 2011, ora 17:15
2660 citiri
Patriciu: USL nu poate aduce ceva bun

Dinu Patriciu considera ca USL este o "struto-camila" care nu poate aduce ceva bun pentru Romania cata vreme nu este dominata de liberali ci de pesedisti.

Intr-un interviu acordat pentru Evenimentul Zilei, omul de afaceri a declarat ca are o relatie umana foarte buna cu Crin Antonescu dar il desparte de acesta modul de actiune total diferit.

"Eu nu cred ca alianta struto-camila intre socialisti si liberali poate aduce ceva bun acestei tari astazi, daca nu este dominata de liberali. Folosirea PSD-ului ca masa de manevra ar fi ceea ce PNL-ul ar fi trebuit sa faca. Ca e in stare sau nu, asta este cu totul alta problema", a declarat Dinu Patriciu.

Liberal autentic, asa cum a fost catalogat chiar de adversarul sau politic Traian Basescu, Dinu Patriciu sustine ca "gandirea de tip socialist nu mai are ce cauta in Europa astazi", deoarece "nimeni in lume nu are nevoie de inca un stat esuat", iar "toate statele cu orientare sociala isi dau duhul".

"Nimeni nu va ajuta, atata vreme cat imprumutam un model care e muribund. Nimeni nu are nevoie sa isi ia inca o bataie de cap in momentul in care e de finantat un stat cvasicomunist, cum a fost Grecia. Cand spun cvasicomunist ma refer ca nu puteai sa dai afara niciun functionar de stat, prin lege, ca toti aveau joburi la stat si in sectorul privat, ca nimeni nu platea impozite, ca se inventau joburi fictive in toate domeniile.

Grecia, stat pseudocomunist, Italia, stat populist, Spania, guvernata de socialisti in ultimele doua legislaturi, ajunsa un stat asistential, Portugalia, care dupa caderea lui Salazar are tot spectrul politic deviat catre stanga. Iata cum toate statele cu orientare sociala isi dau duhul", a mai explicat omul de afaceri.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com