Dosarul Patriciu-Rompetrol: Judecatorul s-a abtinut

Miercuri, 06 August 2008, ora 10:41
2016 citiri
Dosarul Patriciu-Rompetrol: Judecatorul s-a abtinut

Dosarul Rompetrol, care a avut un nou termen miercuri, a fost repartizat aceluiasi judecator al Tribunalului Bucuresti care a dispus restituirea cazului la Parchet pentru refacerea unor acte, magistratul abtinandu-se in acest proces.

In dosarul Rompetrol, in care Dinu Patriciu si alti oameni de afaceri si functionari sunt acuzati de infractiuni la legea privind piata de capital in privinta creantei Libia si de manipulare a pietei de capital, urmeaza a fi desemnat un alt judecator pentru solutionarea cazului, transmite, miercuri, presa centrala.

Dosarul Rompetrol s-a intors pe masa judecatorilor la tribunal, dupa ce instanta de apel a decis ca dosarul sa nu fie retrimis la Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru refacerea actelor de urmarire penala.

In 22 octombrie 2007, magistratii Tribunalului Capitalei au admis, dupa un an de dezbateri procedurale, o exceptie ridicata de avocatul omului de afaceri care viza nelegalitatea unor acte din dosar, care atrageau cu sine nulitatea urmaririi penale si pentru care se impunea retrimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmaririi penale.

In septembrie 2006, Dinu Patriciu a fost trimis in judecata, in dosarul Rompetrol, fiind acuzat de comiterea a sapte infractiuni.

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Dinu Patriciu este acuzat de delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni.

In acelasi timp, el este invinuit de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea nr. 297/2004 privind piata de capital.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Ironiile lui Cătălin Cîrstoiu la adresa contracandidaților săi: "Eu nu-s prea retras de felul meu. Nicuşor şi Piedone, nu mai speraţi degeaba"
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat că nu se va retrage din cursa pentru primăria Capitalei, în ciuda faptului că zilnic este "retras" de...
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
#Dinu Patriciu, #Rompetrol , #Rompetrol