In ce a investit Patriciu banii din vanzarea Rompetrol?

Marti, 29 Martie 2011, ora 14:07
3192 citiri
In ce a investit Patriciu banii din vanzarea Rompetrol?

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a vandut in 2009 companiei KazMunaiGaz pachetul de 25% din actiunile detinute la Rompetrol Group, a investit o parte din banii primiti in actiuni la doua companii din domeniul energiei verzi.

Miliardarul a declarat in mai multe randuri ca detine actiuni la un producator olandez de turbine eoliene si la o fabrica de celule fotovoltaice din Marea Britanie, insa nu a spus niciodata numele acestor firme.

Potrivit informatiilor obtinute de Capital, Patriciu a investit o parte din banii din vanzarea Rompetrol in actiuni la Emergya Wind Technologies (EWT) din Amersfoort, Olanda, respectiv la G24 Innovations (G24i) din Cardiff, Tara Galilor.

Emergya Wind Technologies are afaceri si in China, Statele Unite si India. Cea de a doua firma, G24 Innovations, produce solutii de obtinere a energiei solare pentru exterior si interior, de la incarcatoare solare portabile pana la veioze solare si de la tastaturi sau telecomenzi alimentate fotovoltaic pana la sisteme care recupereaza energia luminoasa emisa de becuri.

"Un criteriu in alegerea celor doua firme a fost gradul de creativitate si inovatie de care au dat dovada", a explicat Dinu Patriciu, pentru sursa citata.

Numele miliardarului roman apare pe site-ul firmei G24 Innovations in componenta consiliului director, alaturi de alte sase persoane, printre care Marcel van Poecke, Rijkman Groenink si Melanie Anne Chen.

Faptul ca Dinu Patriciu a investit in productia de turbine eoliene nu inseamna ca vrea sa intre pe piata romaneasca a vantului, desi zeci de companii straine se grabesc sa-si creeze ferme eoliene pe teritoriul romanesc.

"Deocamdata, energia eoliana nu este avantajoasa fara subventii de la stat, iar pe acestea nu ti le poate garanta nimeni", explica acesta.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: Ziare.com