Patriciu: Economia are ciuma, iar BNR o trateaza de guturai

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 20:38
3967 citiri
Patriciu: Economia are ciuma, iar BNR o trateaza de guturai

Criza financiara afecteaza foarte mult economia romaneasca, desi reprezentantii Bancii Nationale nu recunosc acest lucru. Acestia din urma trateaza economia de guturai cand ea are ciuma, sustine Dinu Patriciu.

In acceptiunea acestuia, actuala criza se afla abia la inceput, efectele sale urmand sa fie vizibile si pe piata bancara locala, dar si in incetinirea cresterii economice.

Impactul asupra economiei nationale va fi cu atat mai mare daca BNR si Guvernul nu vor lua masuri adecvate, a punctat omul de afaceri in cadrul unui eveniment organizat de grupul Rompetrol in Kazahstan.

"Masurile pe care ar trebui sa le ia Guvernul ar trebui sa stimuleze dezvoltarea infrastructurii, foarte rapid, prin modificarea Legii exproprierii si simplificarea barierelor administrative care stau in calea investitiilor de capital.

BNR va trebui sa relaxeze toate conditiile de creditare si sa injecteze bani in economie. Sa nu ne mai luptam cu inflatia, ci cu spectrul recesiunii. BNR trateaza economia Romaniei de guturai, cand ea are ciuma, care ar trebui sa se termine", a afirmat Patriciu, citat de NewsIn.

In cadrul aceleasi conferinte, omul de afaceri a mai precizat faptul ca, in urmatoarea perioada, din cadrul grupului Rompetrol vor fi concediati aproximativ 1.500 de angajati.

Disponibilizarile se vor efectua dupa un grafic stabilit de comun acord cu cei de la KazMunaiGaz cu mult timp in urma.

Fiecare angajat care va parasi grupul va primi salarii compensatorii. In prezent, Rompetrol are 9.000 de angajati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
O americancă demontează clișeele despre România. Clipul este viral pe rețelele de socializare VIDEO
Americanca Janna, stabilită de mai bine de cinci ani în România, a captat atenția pe TikTok prin demontarea stereotipurilor comune despre țara noastră. Clipul ei este viral acum cu peste...
#Dinu Patriciu, #Rompetrol, #Romania, #BNR, #economie ciumata, #tratament pentru guturai , #Rompetrol
Comentarii
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5
petele de ţiţei în globulele roşii se numesc CANCER ,a sosit timpul să RE-NAŢIONALIZĂM SUBSOLUL DE HIDROCARBURI AL ROMÂNIEI