Patriciu: nu exista conducta de hidrocarburi care nu e construita politic

Autor: Ana Ilie
Joi, 01 Octombrie 2009, ora 15:40
1763 citiri
Patriciu: nu exista conducta de hidrocarburi care nu e construita politic

Dinu Patriciu, presedintele Rompetrol, este de parere ca viitorul energetic al planetei nu tine de conducte, ci de cele mai avansate inventii in domeniul transportului combustibililor fosili.

Intr-o interventie la Forumul Energetic si Economic al Marii Negre, organizat joi si vineri la Bucuresti, Patriciu a declarat ca nu exista, in acest moment, nicio "conducta care nu e construita politic". Presedintele Rompetrol este de parere ca "viitorul energiei fosile sta in tehnologia de transportare, care nu inseamna conducte".

"De ce sa nu transformam gazul in energie? Vor exista descoperiri in cercetare. Energia se transporta mai usor decat gazele naturale", a apreciat Patriciu, detaliind ca o noua metoda de transport a gazelor naturale, mai ieftina si mai eficienta, poate deveni realitate in 10 ani.

"Va transporta gazul transformat in hidrati de gaz si vom avea o piata globala", a spus el. "Cercetarea care vine din afara industriei noastre va aduce raspunsul pentru energie in viitor- nu vorbesc de decenii, ci de luni, ani", a precizat Patriciu.

"Rezervele din Marea Neagra si regiunea Marii Negre sunt foarte mari" si, in corelatie cu faptul ca, in curand Rusia, a carei piata interna este in continua crestere, nu va mai avea combustibili disponibili exportului in Europa, importanta acestei regiuni pentru bunastarea continentului este evidenta. Regiunea Marii Negre nu trebuie privita ca regiune de transportare, de tranzit a hidrocarburilor - "sunt multe rezerve inca nedescoperite aici", a incheiat Patriciu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
#Dinu Patriciu hidrocarburi, #Forum Energetic Economic, #viitor energetic , #Rompetrol