Cristi Burci cumpara Adevarul Holding de la Dinu Patriciu

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 15:56
5832 citiri
Cristi Burci cumpara Adevarul Holding de la Dinu Patriciu

La sase ani dupa ce l-a cumparat de la Ana Maria Tinu, Dinu Patriciu i-a vandut, miercuri dimineata, "Adevarul" lui Cristi Burci, printr-un acord incheiat la trei fara zece dimineata, dupa 20 de ore de negocieri.

Preluarea Adevarul Holding va fi totala, iar primele discutii au avut loc saptamana trecuta, potrivit Pagina de Media. In prezent, Burci si Patriciu au semnat un precontract (Head of Terms).

"Ma uit dupa o oportunitate in aceasta zona de mai multa vreme, iar Adevarul este o platforma extraordinara. Cred ca Adevarul Holding este o fabrica de continut care poate constitui o baza fantastica pentru tot ce inseamna continut digital, foto, video etc. Cred ca avem cea mai mare fabrica de continut din Romania care poate merge catre toate ecranele: computer, tableta, Ipad, TV", a declarat Cristi Burci intr-un interviu pentru site-ul sus-mentionat.

Intrebat despre datoriile firmei, Burci a raspuns ca ele vor fi platite in perioada imediat urmatoare: recalculate, esalonate si platite. In prima faza, va fi urmarit echilibrul balantei de plati, iar in urmatorii trei ani vor fi stinse toate datoriile istorice.

Cumparatorul nu a dorit sa comenteze pretul platit, nici daca Dinu Patriciu va primi o parte din acesti bani. El a spus, totusi, ca Peter Imre va ramane director general.

Cristi Burci nu a dat ca probabila revenirea lui Razvan Ionescu pe pozitia de director editorial al Adevarul Holding, dar si-a exprimat optimismul cu privire la proiectul online al acestuia.

Datoriile grupului sunt de ordinul milioanelor de euro, iar Dinu Patriciu a fost deja executat silit. De aceea, a scos la licitatie marca Click. Peter Imre, un manager cu o imagine nu prea buna printre angajati, isi conserva pozitia la conducerea trustului. Are toate sansele sa ramana, si cu Burci patron, mai scrie Pagina de Media.

Cine este Cristi Burci

Cristian Burci a facut primele afaceri in Romania la inceputul anilor 90. Intors din Statele Unite ale Americii, infiinteaza prima agentie de publicitate din Romania, Graffiti/BBDO, din care mai detine, in prezent, o participare minoritara (6,5%).

La inceputul anilor '90, Burci a obtinut reluarea difuzarii in Romania a serialului "Dallas", asigurand, in pauza publicitara, reclame la Kent.

Tot atunci, omul de afaceri a inceput investitiile in mass-media, publicand, timp de 6 luni, "Ultimul Cuvant", primul ziar in culori din Romania.

De numele lui Cristi Burci se leaga si infiintarea Prima TV (initial Amerom) si a Kiss FM (fost Radio Contact), unde i-a adus pe Serban Huidu si Mihai Gainusa.

La inceputul anilor 2000, postul MTC-TV, subordonat Ministerului Transporturilor (condus de Miron Mitrea), a incheiat un contract de asociere in participatiune cu Global Media, firma controlata de Cristi Burci. Aproximativ 6 milioane de dolari au ajuns in conturile companiei de media, starnind un scandal in jurul lui Burci.

In domeniul transporturilor, a cumparat companiile feroviare Romvag Caracal, Astra Vagoane Arad si Meva Turnu Severin, pe care le-a reunit in International Railway Systems (IRS).

In 2006, a facut consultanta pentru turcii de la Dogan Media cu ocazia intrarii pe piata a postului Kanal D.

In toamna lui 2010, a ratat cumpararea Realitatea TV, dar a lansat Digital Catalyst Fund, ce a oferit sprijin si consiliere anteprenorilor din Europa si SUA, punandu-i pe acestia in contact cu echipe tehnice din Romania.

Citeste si:
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Comentarii