Dinu Patriciu a primit premiul "Secera si Ciocanul" din partea Societatii Timisoara

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 16:46
2815 citiri
Dinu Patriciu a primit premiul "Secera si Ciocanul" din partea Societatii Timisoara

Premiul "Secera si Ciocanul" decernat anual "Pentru efortul deosebit depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor neocomuniste in Romania" de catre Societatea Timisoara a fost acordat, in 2009, lui Dinu Patriciu.

Nominalizati au mai fost si Crin Antonescu, Roberta Anastase, Laura Crodruta Kovesi si Consiliul Local Targu Mures.

"E cel mai important premiu, pentru implicatiile lui (n.r, ale lui Dinu Patriciu). In viziunea Societatii Timisoara, el este principalul obstacol in coalizarea fortelor de dreapta politice. Facem un apel catre toate fortele liberale sa-si elibereze partidul de Dinu Patriciu. El este principalul obstacol al construirii unui program politic coerent", a declarat vicepresedintele Societatii Timisoara, Daniel Vighi.

Premiul "Speranta"- "Pentru cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei in Romania" se acorda lui Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, pentru ca a facut greva foamei timp de 74 de zile pentru a aduce dosarul de 800 de mii de pagini al Revolutiei, la sediul Asociatiei 21 Decembrie.

Premiul "Alexandra Andries"- "Pentru contributia avuta prin intermediul cuvantului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania" se acorda Andreei Pora si bi-saptamanalului local "Timpolis".

De asemenea, premiul "Ion Monoran"- "Pentru staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca" se acorda lui Cristian Ferkel Suteu, fiul unei victime din Revolutia din 1989.

"Punctul 12 al Proclamatiei de la Timisoara" se acorda "Pentru promovarea principiilor Proclamatiei in diaspora", in acest an, Hertei Muller, pentru "lupta ei cu Securitatea". "Vrem sa subliniem atitudinea ei civica si politica", au spus cei de la Societatea Timisoara.

Nume celebre printre castigatorii din anii anteriori ai premiului"Secera si Ciocanul"

In 2008, premiul "Secera si Ciocanul" decernat de Societatea Timisoara si ziarul Timisoara, i-a fost atribuit lui Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator pentru modul in care acesta a reusit "sa mutileze legislatia privind functionarea Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii si pe cea privind restituirea imobilelor confiscate abuziv in timpul regimului comunist".

Premiul "Secera si ciocanul", acordat "pentru efortul deosebit depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor (neo)comuniste in Romania", a fost instituit in 1992 si acordat lui Ion Iliescu (1992), in 1993 - Andrian Nastase, 1994 - Octav Cozmanca, 1995 - Nicolae Vacaroiu, 1996 - Iosif Boda, in 1997 - nu s-a acordat, in anul 1998 - Nicolae Cochinescu, 1999 - Trita Fanita, 2000 - Rodica Stanoiu, 2001 - Cozmin Gusa, 2002 - Gheorghe Onisoru, 2003 - Ministerul Justitiei, 2004 - Societatea Romana de Televiziune, 2005 - Curtea Constitutionala a Romaniei, 2006 - Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului, iar in 2007 - Bogdan Olteanu.

Citeste si:
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Marcel Ciolacu le plânge de milă pensionarilor români: "80 la sută trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei şi că pensia minimă va ajunge de la 1 ianuarie 2022 la 1.000 de...
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Streinu-Cercel, despre noua variantă de coronavirus: ”Românii se comportă ca şi cum şi-ar dori să se infecteze”
Președintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel, a făcut duminică, 5 decembrie, un apel la populație să respecte măsurile de bază pentru a preveni răspândirea...