Dinu Patriciu: Destinul Romaniei este monarhia constitutionala

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 19:56
9040 citiri
Dinu Patriciu: Destinul Romaniei este monarhia constitutionala
Foto: Arhiva

Dinu Patriciu sustine ca destinul Romaniei este monarhia constitutionala, iar pe viitor vom ajunge si acolo.

"Destinul nostru ca tara este monarhia constitutionala si vom ajunge acolo. Daca exista un viitor pentru continentul European acesta este: monarhia constitutionala", a declarat afaceristul, in cadrul unei intalniri cu tinerii liberali, anunta corespondentul Ziare.com Iancu Ionut.

De asemenea, Dinu Patriciu sustine ca nu putem spune ca in tara noastra exista partide de dreapta.

"Toate partidele de la noi sunt de stanga si cred intr-un stat social. Eu nu vreau sa fac niciun partid si nu ma intereseaza. Scriu despre asta, ca poate se vor trezi niste oameni si vor incerca: fie sa reformeze PNL din interior, fie sa faca altceva. Eu nu am spus niciodata ca un PNL reformat este un PNL fara Crin Antonescu presedinte. Eu am sprijinit formarea USL si sunt autorul egalitatii intre cele dou partide.

Cred ca una din marile greseli ale USL este ca il baga in seama pe Traian Basescu. Sfatul meu este: 'uita-l!' Trebuie sa ne gandim la viitor. Basescu are o politica evidenta acum: 'schimba caii si mergi mai departe'. Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa discutam cu Basescu", a mai precizat Patriciu.

Liberalul sustine ca, in cazul in care USL ar castiga alegerile din 2012, in sase luni va pierde totul.

"Chiar daca va castiga alegerile cu 51%, in 6 luni USL pierde tot, deoarece toata lumea va incepe sa vorbeasca de coruptii de la ei", a completat acesta.

Afaceristul, care s-a declarat un sustinator al noului Cod al Muncii, a declarat ca USL a avut o pozitie impotriva "naturii".

"USL s-a asociat cu sindicatele sa critice o masura care, desi jumatate de masura, era un pas inainte", a mai precizat acesta.

Afaceristul nu impartaseste increderea pe care i-o acorda guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, Chinei, despre care spune ca este un stat care va "esua".

"China este un stat care se pregateste sa esueze, din cauza ca nu face decat sa repete ceea ce a facut Ceausescu, dar la o scara mai mare", a mai mentionat Dinu Patriciu.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Dinu Patriciu monarhie constitutionala, #Patriciu USL, #Patriciu reforma PNL, #Dinu Patriciu Basescu , #stiri Dinu Patriciu