Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dinu Patriciu investeste in avioane

Marti, 29 Iunie 2010, ora 07:52
2727 citiri
Dinu Patriciu investeste in avioane
Foto: Realitatea TV

Dinu Patriciu este actionar majoritar al Avolus, o companie de chartere si privat-jets din Marea Britanie. Omul de afaceri a devenit actionar majoritar al companiei in urma unei fuziuni derulate prin Eurojet.

Ideea companiei a aparut in 2000, cand Alexis Grabar impreuna cu un partener au investit 50.000 de lire pentru marketing, au deschis linii de credit si au deschis o firma de transport cu limuzine la Londra, insa, in urma cererilor, au decis sa investeasa mai mult pentru a oferi atat avioane private, cat si limuzine, iahturi si elicoptere, in functie de cerinte, arata Business Magazin.

Acum principalul actionar al grupului Avolus Group Bv este DP Holdings, cu 70% din titluri, iar cele 30% sunt impartite intre fostii actionari ai Avolus Ltd., Alexis Grabar avand cel mai mare pachet minoritar, de 12,5%.

"Este fundamental ca si ceea ce am dezvoltat la Londra timp de sase ani, expertiza pentru Avolus, sa fie adusa si in Romania. Trebuie sa ma ocup simultan de cele doua echipe pentru ca ele sa conlucreze", a Alexis Grabar, CEO al Avolus Group si general manager pentru Eurojet.

Saptamana trecuta Eurojet a adus la Aeroportul Baneasa o noua achizitie, o aeronava Cessna Citation XLS, pentru care a platit 9,6 milioane de euro. Compania mai detine un Challenger 604, un Cessna Citation Excel si un Cessna Citation Encore.

"Obiectivul nostru pentru 2010 este de crestere a cifrei de afaceri cu 30%. Pentru aceasta crestere, ne imbunatatim flota incepand cu achizitia noului XLS. Suntem, de asemenea, in negocieri de preluare a unui alt Challenger 604 pentru inchiriere operationala pana la sfarsitul verii", a declarat Alexis Grabar.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Patriciu companie aeriana, #Patriciu actionar majoritar Avolus , #stiri Dinu Patriciu
Comentarii