Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Dinu Patriciu, la inaugurarea MACRO: Nu sunt bacan

Joi, 19 Mai 2011, ora 22:48
3868 citiri
Dinu Patriciu, la inaugurarea MACRO: Nu sunt bacan
Foto: Adevarul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost prezent, miercuri, la inaugurarea primului magazin MACRO, la Brasov. Astfel, dupa lansarea Mic.ro, a venit randul "fratelui mai mare", MACRO, sa se faca cunoscut.

Grupul Mercadia, controlat de omul de afaceri, intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului, reteaua proprie sa numere 1.300 de magazine Mic.ro, 1.000 de astfel de magazine mobile si 100 de MACRO.

Afaceristul se mandreste ca aproape toate produsele comercializate in reteaua de magazine MACRO provin de la furnizorii autohtoni, care livreaza marfurile pe baza unor contracte de parteneriat.

"Magazinul MACRO nu este nici supermarket, nici hipermarket, nici de tip discount, ci este o piata unde se gasesc produse pentru toate buzunarele, atat pentru bogatasii cu jeep, cat si pentru pensionarii cu sacosa. Este un risc, in acelasi timp, pentru ca trebuie sa multumesti pe toata lumea si in final ai putea sa nu multumesti pe nimeni.(...)

Ce facem noi acum este sa castigam cota pe o piata in scadere, ceea ce este mai ieftin. Acest segment va reveni pe crestere, desi nu cred ca asta se va intampla pana anul viitor, pentru ca omul, cand iese din criza, in primul rand isi cumpara lucruri de stricta necesitate in casa, abia apoi se indreapta spre magazine", a explicat Patriciu, pentru Adevarul.

Legat de algerea Brasovului ca amplasament pentru noul MACRO, Patriciu a explicat ca orasul este "varful triunghiului de aur" al retailului, adica Bucuresti-Brasov-Pitesti, orasele cu cel mai mare consum, de unde lantul se va extinde in toata tara.

Desi multi il critica pentru faptul ca a renuntat la afacerile cu petrol pentru retail, Patriciu sustine ca nu se ocupa personal de aceasta afacere.

"Unii zic ca, dupa ce am fost petrolist, am ajuns bacan. Nu sunt un bacan, nu ma ocup personal de aceasta afacere, ci cei de la Mercadia", a precizat el.

Totodata, el a precizat ca, din toate business-urile pe care le are - energie alternativa, imobiliare, servicii financiare si media - este preocupat cel mai mult de energia alternativa, pe care o considera ca fiind si cea mai promitatoare pentru viitor.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Patriciu MACRO, #afaceri Patriciu, #magazine Patriciu , #stiri Dinu Patriciu