Dinu Patriciu: Totul trebuie privatizat, inclusiv apa

Duminica, 08 August 2010, ora 20:55
7213 citiri
Dinu Patriciu: Totul trebuie privatizat, inclusiv apa
Foto: Arhiva

Dinu Patriciu statul trebuie limitat mai ales in cazul Romaniei, a carei dezvoltare este impiedicata de birocratia pe care politicienii au scapata-o de sub control. In opinia lui statul nu trebuie sa ofere decat cateva servicii.

"Statul trebuie sa fie minimal si sa se limiteze la acele servicii care nu se pot oferi prin piata. Acelea sunt cele care trebui oferite prin stat. In rest, totul trebuie privatizat, inclusiv apa.

Cred ca statul trebuie limitat, mai ales intr-o tara ca Romania care a suferit o exargerbare a birocratiei", a declarat omul de afaceri la Realitatea TV.

Patriciu a adaugat ca din cauza "biroratiei exacerbate", Romania are nevoie de 6 miliarde in fiecare an pentru salariile inutile din sistemul administrativ si pierde astfel finantarea pentru Educatie sau Sanatate.

"(Sistemul administrativ) nu a fost reformat, informatizat, adaptat unei libertati pe care se bazeaza economia libera de piata. (...)Informatizarea sistemului administratiei publice poate sa dureze intre 6 si 9 luni si nu e o perioada fantasmagorica", a adaugat omul de afaceri.

De asemenea, Dinu Patriciu a mai explicat si ca impozitul unic ar trebui sa scada la 10%, iar TVA la 15%.

"Cred ca nivelul cotei unice nu poate fi determinat decat de competitia cu vecinii, asa ca nu trebuie sa fie mai mare de 10%. Si TVA trebuie sa scada la 15%.

Gaurile din buget pot fi compensate de reducerea cheltuieilor bugetare la un nivel rational. Pentru ca azi cheltuim nu in investitii, ci in cheltuieli materiale ale birocratiei. Statul are foarte multe surse alternative care pot sa asigure supravietuirea, cu conditia sa isi reduca cheltuielile rapid", a mai spus el.

In ceea ce priveste declaratiile lui Traian Basescu privind datoriile Rompetrol, Dinu Patriciu a spus din nou ca si-a platit partea lui de datorii si a catalogat discursul presedintelui drept "lozinca demagogica", mentionand totodata ca aceasta este o "arma politica folosita de stanga extrema".

Quarterly Report - Editia 4

Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Noua generație de procesoare AMD ar putea renunța la suportul pentru Windows 10
Viitoarea generație de procesoare AMD APU este așteptată să fie prezentată la Computex 2024. Aceasta va include procesoare destinate laptopurilor și dispozitivelor portabile, care ar putea...
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Veste bună pentru utilizatorii Apple! Logitech lansează gama Logi for Mac, dedicată utilizatorilor de laptopuri Macbook
Logitech a anunțat astăzi lansarea unei noi game de produse, Logi for Mac, special concepute pentru utilizatorii de laptopuri Apple. Noua gamă include MX Keys S pentru Mac, MX Keys S Combo...
#Dinu Patriciu economie, #Dinu Patriciu impozit, #Dinu Patriciu birocratie , #stiri Dinu Patriciu