Dinu Patriciu: Un mariaj intre o aripa a FSN si PNL nu poate scoate Romania din impas

Vineri, 17 Iunie 2011, ora 21:57
2839 citiri
Dinu Patriciu: Un mariaj intre o aripa a FSN si PNL nu poate scoate Romania din impas

Omul de afaceri Dinu Patriciu nu crede ca un "mariaj" intre o aripa FSN si PNL poate scoate Romania din impas.

"Nu cred ca ceea ce citesc a fi intentiile politice ale unei mariaj intre o aripa a FSN-ului si PNL este solutia care poate scoase Romania din impas(...) Am senzatia ca nu exista niciun fel de comunicare intre parteneri(n.r. partenerii USL). Fiecare o tine pe a lui. Toti au argumente legate de imagine, de imaginea pe care cred ei ca o are publicul despre dumnealor. De aici incepe dezastrul. Toti fug dupa imagine si nu discuta lucrurile, problemele reale", a declarat, vineri seara, la Realitatea TV Patriciu.

El a precizat ca ii pare rau ca nu exista o miscare politica cu o viziune cu adevarat liberala despre Romania. "Poate ca PNL se inoieste", a adaugat acesta.

Daca Romania ar fi condusa de politicieni competenti, "care sa ia masuri de dreapta si care sa nu fie jumatati de masura", atunci am putea iesi din criza foarte repede, e de parere omul de afaceri.

Acesta considera ca Romania o va duce mai bine atunci cand "clasa politica se va destepta si va sti pe ce lume traieste".

Intrebat ce va face in situatia in care i se va propune sa fie premier al tarii, Patriciu a spus ca nu va da curs acestei provocari. "Daca v-ar propune cineva functia de premier ati accepta-o?" l-a intrebat, jurnalista Corina Dragotescu pe Dinu Patriciu. " NU", a raspuns omul de afaceri.

In plus, el a raspuns si speculatiilor potrivit carora ar intentiona sa contribuie la aparitia unui alt partid politic.

"Nu e treaba sa ma ocup de politica, cred ca e treaba multor tineri foarte calificati din aceasta tara, cunosc foarte multi astfel de oameni care ar trebui sa incerce sa creeze pe baza unei viziuni coerente o miscare politica, care sa schimbe cursul luptei politice neghioabe din acest moment", a spus Patriciu, care a negat ca ar intentiona sa-si "faca" un partid nou.

Crestere TVA, o masura "aberanta"

Dinu Patriciu sustine ca cea mai "aberanta" masura care a putut fi luata de autoritati a fost cresterea TVA-ului.

"Noi folosim prost resursele stranse la buget, se risipesc pe salariile unui aparat administrativ supradimensionat... Concedierile nu servesc la nimic. Concedierile fara a dereglemeta si a simplifica sistemul sunt inutile, pentru ca oamenii nu au de ce se ocupa in continuare, si pleaca cei buni", a declarat Dinu Patriciu.

El sustine ca atata vreme cat datoria publica creste mai rapid decat PIB-ul nu facem decat "sa ne vindem tara".

"Ne-am asezat exact pe acelasi drum pe care l-a parcurs Grecia in ultimii ani si a ajuns unde a ajuns. Solutii exista si trebuie bazate pe o viziune coerenta. Viziunea trebuie sa se bazeze pe moneda. Trebuie sa ne decidem daca lasam moneda noastra legata de o economie slaba sau de un etalon ferm cum ar fi aurul sau argintul, sau dolarul", sustine omul de afaceri.

Dinu Patriciu considera ca impozitul pe venit si energia, "doua dintre motoarele cresterii pentru o tara in dezvoltare ca a noastra" nu ar trebui taxate. A impozita munca si energia este o "traznaie", chiar daca acesta este model european, a adaugat Patriciu, care e de parere ca banii pot fi adusi in tara prin taxe indirecte.

Citeste si:
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene vine la Bucureşti. Cu cine se va întâlni Ursula von der Leyen
Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine luni, 27 septembrie la Bucureşti. Şefa CE se va întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu. La ora...
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Cîțu îi răspunde lui Orban, care a anunțat că ar rămâne temporar la șefia Camerei Deputaților: "Majorităţile în Parlament se negociază"
Liderul PNL, Florin Cîţu, a declarat că nu există posibilitatea ca partidul său să piardă funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, în contextul în care Ludovic Orban a anunţat că...
Sursa: Ziare.com