Dosarul Rompetrol: Procesul continua dupa moartea lui Patriciu

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 19:39

   

Dosarul Rompetrol: Procesul continua dupa moartea lui Patriciu
Curtea de Apel Bucuresti a constatat marti ca omul de afaceri Dinu Patriciu a decedat, insa a decis sa amane discutarea cererii de incetare a procesului penal formulata de avocatii acestuia.

"Vom constata ca a intervenit decesul apelantului intimat care este un fapt de notorietate. (...) Incetarea procesului penal va fi luata in discutie in cadrul dezbaterilor si nu la acest moment procesual", a spus presedintele completului de judecata.

La termenul de marti sunt audiati mai multi inculpati din dosar.

Omul de afaceri Dinu Patriciu, in varsta de 64 de ani, a murit pe 19 august, la Londra, acesta suferind de mai multi ani de cancer.

Dinu Patriciu a fost achitat, la 28 august 2012, de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru infractiuni printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei.Totodata, instanta i-a achitat si pe ceilalti 11 inculpati din dosar, printre care Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis si Gabriela Anghelache.

In septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spalare de bani si asociere pentru savarsirea de infractiuni. El este invinuit si de manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc in eroare in legatura cu cererea, oferta sau pretul instrumentelor financiare si care mentin, prin actiunea uneia sau a mai multor persoane actionand impreuna, pretul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piata de capital.

Dinu Patriciu a murit. Marirea si decaderea unui imperiu: cum a facut Patriciu bani, ce avere a avut de fapt si cum a risipit cea mai mare parte din ea

O alta infractiune imputata lui Patriciu este cea de dezvaluire de informatii privilegiate, dar si de initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Alaturi de el, in acest caz mai sunt inculpati Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Stefan Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu si Gabriela Victoria Anghelache.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu este acuzat de utilizare a informatiei privilegiate si de aderare sau sprijinire sub orice forma a unui grup infractional organizat.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3392 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MosGerila
rank 5
Puteti imparti pedeapsa cuvenita lui Patriciu intre cei 11 camarazi
de escrocherii. Ar fi o frumoasa amintire si un semn de prietenie mai puternica decat moartea dar mai slaba decat justitia.
Utilizator sters
Patriciu trebuie judecat pina la capat
lumea trebuie sa stie ca Patriciu a fost un infractor f periculos care a jefuit economia de stat...
Utilizator sters
eticheta de infractor trebuie sa-l urmeze oriunde pe Patriciu
....chiar si pe lumea cealalta la 2 metri sub pamint...Pe crucea lui trebuie scris cu rosu, infractor sekurist!...iar pe cea a lui ilici: criminal securist!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor