Patriciu cumpara miniMAX Discount

Duminica, 15 August 2010, ora 19:41
6084 citiri
Patriciu cumpara miniMAX Discount

Compania Mercadia Holland BV, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a achizitionat intregul pachet de actiuni al SC miniMAX Discount, operatorul retelei cu 31 de magazine de discount cu acelasi nume, in urma unei tranzactii incheiate la 13 august 2010, a anuntat duminica Mercadia Holland BV.

"Grupul Mercadia activeaza deja pe piata de retail din Romania din primavara acestui an, prin reteaua de magazine Mic.ro. Achizitia miniMAX este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente - discounter si comert de proximitate", a declarat CEO-ul Mercadia Holland BV, Dan Ionescu.

SC miniMAX DISCOUNT SRL este o companie romaneasca infiintata in 2003, cu scopul dezvoltarii unei retele de magazine de tip discounter, de dimensiuni medii in orasele din Romania. Reteaua miniMAX numara in prezent 31 magazine tip discounter in localitati cu peste 10.000 de locuitori pe intreg teritoriul tarii: Arad, Avrig, Braila, Buzau, Calan, Calarasi, Campulung Muscel, Cernavoda, Cisnadie, Hunedoara, Mangalia, Oltenita, Oravita, Pascani, Pucioasa, Ramnicu Sarat, Rasnov, Sinaia, Slatina (2), Stefanesti, Targoviste, Titu, Tulcea, Turnu Magurele, Urziceni, Vaslui, Victoria si Vulcan.

Stadiul final al retelei vizeaza deschiderea a peste 100 de magazine. Spatiile comerciale miniMAX au o suprafata medie de vanzare de 750 mp. De asemenea, lansarea fiecarui nou magazin miniMAX Discount creeaza 20 locuri de munca. In prezent, echipa miniMAX numara peste 600 de angajati.

Actionariatul anterior al miniMAX Discount a fost alcatuit din grupul austriac Real4You impreuna cu Rainer Exel si Andreas Kampf. Real 4You CommerzImmobilien GmbH a fost fondata in 1995 ca o companie de investitii in sectorul imobiliar si este o societate privata austriaca, cu sediul central in Linz, prezenta in Austria, Cehia, Ungaria, Croatia, Bulgaria.

Aria de activitate a companiei acopera intregul proces specific investitiilor imobiliare (achizitionare de teren, planificare si proiectare, finantare, center management etc.), iar investitiile vizeaza cladiri comerciale (supermarketuri, centre comerciale specializate, mall-uri), cladiri de birouri si cartiere rezidentiale.

Rainer Exel conduce compania miniMAX Discount si activeaza in retailul romanesc din anul 2000, cand, in calitate de Country Manager al concernului Rewe, a dezvoltat lantul de magazine XXL Mega Discount. Andreas Kampf a activat in Romania in ultimii 10 ani si anterior pentru concernul Rewe in mai multe tari, fiind specializat in segmentul vanzarilor.

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor Mic.ro Retail, Bet Cafe Arena si iLearn.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Patriciu cumpara miniMax , #stiri Dinu Patriciu