Patriciu investeste in imobiliare

Vineri, 21 Martie 2008, ora 10:23
1958 citiri
Patriciu investeste in imobiliare

Desi sustine ca piata imobiliara se va prabusi, omul de afaceri Dinu Patriciu investeste intr-un proiect amplu in nordul Bucurestiului, pe un teren pe care il are de 17 ani.

Grupul Rompetrol va parasi actualul sediu pentru unul nou, care se va construi in spatele Casei Presei, in Bucuresti, in cadrul unui proiect imobiliar mai amplu, anunta Cotidianul.

Proiectul are deja aprobat planul urbanistic detaliat care va costa 200 de milioane de euro. Acesta se va intinde pe o suprafata de 150.000 de metri patrati si va include si un ansamblu rezidential de 1.000 de apartamente. In afara de sediul Rompetrol, in cladirea de birouri vor mai exista si alte spatii de inchiriat pentru firme.

Finantarea acestui proiect va fi asigurata de catre compania petroliera si de "un mare fond imobiliar", pe care Patriciu nu l-a nominalizat.

"Detin acest teren inca din 1991 si pina acum valoarea lui a crescut enorm", a spus omul de afaceri. Acesta si-a facut publica investitia in zona imobiliara in conditiile in care tot in aceasta si-a reiterat declaratiile potrivit carora piata imobiliara romaneasca este in pragul colapsului si ca atit preturile apartamentelor, cit si cele ale terenurilor vor scadea drastic.

"Ceea ce se intampla acum in Spania va veni si in Romania. Deja de un an nu prea se mai fac tranzactii. E clar ca va scadea atunci cand preturile terenurilor sint la acelasi nivel cu cele din marile capitale europene, insa densitatea populatiei in Bucuresti este de trei ori mai redusa decat in vestul Europei", a precizat presedintele Rompetrol.

Investitia omului de afaceri se ridica la 80 de milioane de euro. In afara terenului aferent acestei investitii, Rompetrol mai detine, in aceeasi zona, alti 100.000 de metri patrati, pe care i-ar putea vinde.

"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#patriciu, #imobiliare , #stiri Dinu Patriciu