Patriciu investeste intr-o noua afacere - vezi despre ce este vorba

Joi, 31 Martie 2011, ora 21:50
4826 citiri
Patriciu investeste intr-o noua afacere - vezi despre ce este vorba
Foto: Arhiva

Dinu Patriciu a anuntat joi ca va investi 100 de milioane de dolari in mineritul submarin de mare adancime pentru exploatarea sedimentelor aflate pe fundul Marii Negre.

"Este pentru prima oara cand vorbesc public despre acest proiect. In diverse cercuri stiintifice si financiare am mai vorbit, dar in public nu am vorbit niciodata", a declarat Dinu Patriciu, informeaza Capital.

Omul de afaceri a adaugat ca in Marea Neagra exista depuneri foarte bogate in metale grele si hidrocarburi.

"Bacteriile anaerobe au descompus materia organica (depusa pe fundul marii - n.red.) transformand-o intr-un fel de namol, asemanator cu cel de la Techirghiol, numit sapropel, dar mult mai concentrat. Este ca o gelatina pe fundul marii", a explicat Patriciu.

Patriciu a mai spus ca aceasta este o resursa energetica extrem de valoroasa, alcatuita nu din titei, ci din metan sub o forma solida si nu gazoasa.

"Cantitatile de gaz hidrat existente pe fundul sau sub fundul marilor si oceanelor reprezinta o rezerva mai mare decat toate hidrocarburile lichide, solide si gazoase consumate pana acum si mai mare decat rezervele cunoscute pentru a fi exploatate. Este cea mai mare resursa energetica aflata la dispozitia omenirii pentru deceniile urmatoare, mult mai putin periculoasa decat energia atomica, insa foarte greu de exploatat", a adaugat omul de afaceri.

#Dinu Patriciu afaceri, #Dinu Patriciu , #stiri Dinu Patriciu
Comentarii