Piata imobiliara e in criza, crede Patriciu

Miercuri, 19 Martie 2008, ora 14:15
1726 citiri
Piata imobiliara e in criza, crede Patriciu

Piata imobiliara din Romania se afla in pragul unei crize, preturile necompetitive si tranzactiile in stagnare fiind cei mai importanti indicatori ai acestei situatii, crede omul de afaceri Dinu Patriciu. Cu toate acestea reprezentantii agentiilor imobiliare considera ca decalajul dintre cerere si oferta va dinamiza in continuare piata.

Patriciu a apreciat ca bursa de la Bucuresti este pe o panta descendenta si va cadea si mai mult. Presedintele Rompetrol a recunoscut ca nu are incredere in bursa romaneasca. In plus, a estimat ca "dupa inceputul crizei bursiere, va urma o criza imobiliara puternica".

Patriciu a apreciat ca piata imobiliara din Romania se afla in cadere, din cauza absentei tranzactiilor si a preturilor necompetitive generate de lipsa de tehnologie performanta, situatie premergatoare unei crize.

"Piata imobiliara romaneasca cade in fiecare zi, dar nu vrem sa vedem asta. Oamenii cred ca este adevarat ceea ce vor sa creada", a afirmat omul de afaceri.

"In acest moment, investitiile imobiliare sunt cele mai riscante. Iar eu am de gand sa investesc in ceea ce mi se pare mai productiv in situatii de criza", a dezvaluit presedintele Rompetrol.

"Nu investesc pe piata de capital din Romania pentru ca este prea scump. Astept sa ajunga la fundul apei, pentru ca de abia a inceput caderea. Si va mai cadea", a continuat Patriciu.

Omul de afaceri a dezvaluit ca investeste pe alte piete, in fonduri de hedging, actiuni si derivate, care asigura randamente ridicate pe termen lung.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#Dinu Patriciu, #bursa, #afaceri , #stiri Dinu Patriciu