Dinu Patriciu a pierdut procesul cu Traian Basescu

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 16:12
4666 citiri
Dinu Patriciu a pierdut procesul cu Traian Basescu
Foto: Ziare.com

Dinu Patriciu a pierdut, vineri, procesul in care il acuza de calomnie pe presedintele Traian Basescu, in cazul cunoscut sub numele de "Pixelul Albastru".

Basescu si Patriciu s-au dat in judecata reciproc pentru acuzatii de calomnie, legat de celebrul film "Basescu lovind un copil", cerandu-si unul altuia despagubiri de 1 leu.

Basescu a castigat procesul cu Patriciu

Avocatul lui Traian Basescu: Decizia, definitiva si irevocabila

Avocatul presedintelui Traian Basescu, Robert Rosu, a confirmat pentru Ziare.com ca, in acest proces, in care reclamantul este Dinu Patriciu si paratul Traian Basescu, seful statului a castigat.

Patriciu: Privesc cu umor procesul cu Basescu

Robert Rosu a explicat ca, potrivit magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1, nu au fost aduse probe care sa demonstreze ca Traian Basescu l-a calomniat pe Dinu Patriciu, asa cum l-a acuzat omul de afaceri.

"Procesul este unul pe valoare mica, de un leu, asadar competenta pe Codul de Procedura Civila ii revine Judecatoriei Sectorului 1. Concret, decizia de azi (vineri - n.red.) este definitiva si irevocabila", a adaugat avocatul lui Traian Basescu.

Avocatul lui Dinu Patriciu: Vom ataca decizia prin apel

La randul lui, avocatul lui Dinu Patriciu, Ovidiu Budusan, a declarat pentru Ziare.com ca decizia "irevocabila si definitiva" a Judecatoriei Sectorului 1 este un aspect "extrem de discutabil" pentru ca au fost modificate mai multe proceduri.

In acest context, a anuntat ca nici nu se pune problema ca decizia de vineri a magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1 sa nu fie atacata. Asadar, sentinta va fi atacata, cel mai probabil, prin apel, a explicat reprezentantul legal al lui Dinu Patriciu: "Categoric vom ataca sentinta. Cel mai probabil prin apel".

"Este extrem de discutabil. Ca si cealalta sentinta, de altfel, data in procesul in care reclamantul este Traian Basescu si paratul este Dinu Patriciu si pe care am atacat-o prin apel. In procesul de vineri, instanta a dat sentinta pe un colt de cerere definitiva si pe cealalta parte de cerere ca nu este o decizie definitiva", potrivit lui Ovidiu Budusan.

Pixelul albastru - a lovit sau nu Basescu copilul

Dinu Patriciu a depus in decembrie 2009, la Judecatoria Sectorului 1, o actiune impotriva lui Traian Basescu, acuzandu-l de vatamarea drepturilor personale si cerandu-i despagubiri de 1 euro. Ulterior, omul de afaceri s-a razgandit si a cerut daune de doar 1 leu, dar si publicarea deciziei instantei de catre presedinte in doua ziare de circulatie nationala.

Disputa dintre Traian Basescu si Dinu Patriciu a inceput in timpul campaniei electorale din decembrie 2009, odata cu difuzarea la Realitatea TV a unui filmulet video din 2004 in care Basescu ar fi lovit un copil.

Traian Basescu a prezentat ulterior un aviz al Institutul National de Expertize Criminalistice (INEC) potrivit caruia filmul in care apare lovind un copil nu era autentic. El a acuzat atunci ca unii incearca sa castige alegerile prin falsuri si miniciuni si a tinut sa-i transmita lui Dinu Patriciu sa-i fie "rusine", acesta fiind motivul pentru care omul de afaceri l-a dat in judecata.

Pe de alta parte, si seful statului l-a dat in judecata pe Patriciu, tot in decembrie 2009. Procesul s-a incheiat in 19 octombrie 2011, cand instanta i-a dat dreptate tot lui Traian Basescu, obligandu-l pe Dinu Patriciu la despagubiri civile in valoare de 0,5 lei. De asemenea, instanta l-a obligat pe omul de afaceri sa publice in doua numere consecutive a cate trei ziare nationale aceasta decizie.

#Basescu castigat proces Patriciu, #Traian Basescu proces patriciu, #Patriciu calomnie Basescu, #proces Basescu Patriciu , #Traian Basescu
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Sa traiasca domnu' Riciu, dom'Traian vivat si el!
Poza vin_de_sfecla
vin_de_sfecla
rank 3