Dinu Patriciu: Astept cu incredere cel de-al doilea proces, intentat de mine

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 22:00
668 citiri
Dinu Patriciu: Astept cu incredere cel de-al doilea proces, intentat de mine

Dinu Patriciu asteapta cu incredere procesul in care Traian Basescu are calitate de invinuit, seful statului fiind acuzat de prejudiciu adus imaginii omului de afaceri.

"Astept cu incredere cel de-al doilea proces, cel pe care eu i l-am intentat domnului Basescu, tot pentru prejudiciu de imagine", a declarat omul de afaceri, miercuri seara, in cadrul unei interventii telefonice la Antena 3.

Patriciu a precizat ca, desi cele doua procese au fost intentate aproape in acelasi timp, cel in care Traian Basescu are calitatea de invinuit urmeaza sa fie judecat abia in decembrie.

Intrebat de ce crede ca instanta a decis ca l-a calomniat pe presedinte, raspunsul lui Dinu Patriciu a fost scurt: "Nu stiu".

"Imi permit sa sper ca totusi justitia din Romania va deveni independenta si echitabila. Deocamdata, pentru mine, aceasta este o dovada ca inca nu are maturitatea de a fi impartiala", a mai spus Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu l-a acuzat pe Traian Basescu, in campania din 2009 pentru alegerile prezidentiale, ca ar fi lovit un copil in urma cu cinci ani, la un miting electoral.

La doar o zi dupa ce Patriciu a facut acuzatiile, in timp ce seful statului se afla la o emisiune electorala la Realitatea Tv, cu putin timp inainte de alegerile prezidentiale din 2009, a aparut si filmuletul.

Miercuri seara, omul de afaceri a precizat ca a mai vorbit despre gestul presedintelui si in 2004, la postul de televiziune Antena 1 Ploiesti.

Basescu a castigat procesul cu Patriciu

Dinu Patriciu a subliniat ca nu stia ca filmul urmeaza sa fie difuzat la numai o zi dupa ce a dezvaluit ca l-a vazut pe seful statului lovind un copil.

"Banuiam insa ca marturisirea mea va face sa apara filmul, pentru ca am vazut ca scena a fost filmata. Am povestit despre intamplare, pentru prima data, si in 2004, la Antena 1 Ploiesti", a mai spus omul de afaceri.

Dinu Patriciu l-a dat si el in judecata pe Traian Basescu, pentru acuzatiile ca ar fi trucat caseta cu seful statului si copilul, dar si pentru calomnie, din cauza faptului ca l-a facut mincinos.

Avocatul lui Patriciu: Filmuletul cu pumnul nu a fost prezentat in instanta, nici expertizat

Instanta i-a dat castig de cauza sefului statului si a decis, miercuri, ca Dinu Patriciu ii datoreaza desbagubiri de un leu si este obligat sa publice decizia instantei in trei publicatii centrale.

Citeste si:
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Soluția lui Florin Cîțu pentru criza facturilor din energie dinaintea ședinței coaliției de guvernare SURSE
Coaliția de guvernare se întâlnește luni, 17 ianuarie, în prima ședință în care va discuta despre criza facturilor la energie. Conform unor surse politice, Florin Cîțu va transmite în...
Gabriela Firea acuză liberalii: ”România trăieşte coşmarul facturilor uriaşe la energie din cauza liberalizării haotice a pieţei”
Gabriela Firea acuză liberalii: ”România trăieşte coşmarul facturilor uriaşe la energie din cauza liberalizării haotice a pieţei”
Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea, a criticat, luni, guvernarea liberală, în contextul crizei facturilor la energie electrică şi gazele naturale, ea...