Gogoasa rusinata Dinu Patriciu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 09 August 2011, ora 18:58
9723 citiri
Gogoasa rusinata Dinu Patriciu (Opinii)
Foto: Arhiva (Antena3)

Dinu Patriciu este deja o gogoasa dezumflata. Lui nu trebuie sa-i mai prezica nimeni ca se va micsora.

Oricat incearca s-o mai umfle presedintele, pentru a rupe macar o bucatica din PNL, si indiferent cat de multe soparle "jurnalistice", pe surse, vor exploda in jurul sau, pentru a-l valida drept nu stiu ce premier ascuns in concediu, Dinu Patriciu ramane o permanenta neimplinita promisiune politica.

Desigur, Traian Basescu are tot interesul sa pulverizeze intreaga scena politica si sa transforme toate partidele intr-un amestec nedefinit din care, dupa alegeri, sa isi plasmuiasca noua majoritate. Nu e nici macar surprinzator ca "petro-liberalul" ii face jocul si-i tine isonul. Ambii s-au reevaluat, si-au lins ranile si flegmele de pe fata si pasesc increzatori in viitorul dreptei renascute, singura care va salva Romania si va mantui poporul.

E greu de descris in cateva randuri incercarile politice mereu esuate ale celui mai bogat dintre "petro-liberali". Nu comentez si nici nu ma intereseaza cum a reusit Dinu Patriciu sa isi construiasca uriasa avere.

Probabil a combinat munca, relatiile si influenta politica cu norocul si prezenta de spirit. Plus, evident, cultura sa bogata. Asta ar fi trebuit, pana acum, sa verifice institutiile statului. Insa ele au fost ispitite doar cat Dinu Patriciu a fost dusmanul presedintelui. Acum e iarasi pace si iubire intre doi fosti parteneri/inamici.

Daca nu stiati ce inseamna curvasarie politica, relatia dintre Traian Basescu si Dinu Patriciu e cel mai bun exemplu pentru a intelege fenomenul. S-au injurat, s-au dusmanit, s-au duelat, dar, in final, foamea, pragmatismul si interesele au spulberat morala si etichetele pe care le-a lipit fiecare (cu atata lejeritate) pe spatele celuilalt.

Nu puneti pasiune, e vorba doar de implinirea unor interese. Ieri Patriciu era mogulul rau, astazi e liberalul autentic. In 2009, Traian Basescu era cel mai mare rau pentru Romania, astazi e singurul care are idei cat de cat valoroase.

Fenomenul e vechi de cand lumea, doar actorii se schimba. Spectatorii de pe margine privesc mereu prostiti in gura lor, pun suflet si pasiune si isi imagineaza ca Fata Mare chiar exista. Asa cum, pe vremuri, petrolistul sponsoriza cu bani si PSD si PNL, fiind in acelasi timp mai liberal decat membrii fondatori ai partidului, si presedintele plangea la "pumnul - palma" aplicat de Patriciu direct in plex in plina campanie electorala, jurandu-i printre lacrimi "Rusine, rusine, rusine!".

Cat despre prostia asta cu Dinu Patriciu premier, lansata de un bloger cu preocupari de adolescent si simpatii de liberal convins, nici macar nu merita a se comenta. Exista mai multe sanse ca soarele sa nu mai rasara maine dimineata decat probabilitati ca Emil Boc sa fie inlocuit in fruntea Executivului cu Dinu Patriciu. Chiar si de-ar fi ca scenariul sa existe pe undeva prin "mapele Cotrocenilor", el ar fi fost pus acolo doar pentru presa care inghite nemestecat orice i se toarna pe gat. Si i se pun multe! La fel, in mare, ca si consumatorilor ei.

Relatia dintre Patriciu si Basescu s-a simplificat enorm. Si brusc. Lui Patriciu i-au trecut nervii, rusinea si umilinta catuselor pe care acuza ca i le pusese la maini Basescu, in 2005, iar presedintele vrea sa profite de ocazie pentru a musca din PNL o bucata cat mai mare. Cum si presedintelui i-a trecut durerea pixelului albastru care l-a lovit inainte de alegeri, de acum amandoi se vor exprima in numele "Adevarului" si doar pentru binele poporului.

Pacat ca gogoasa Patriciu s-a dezumflat inainte ca ea sa fi crescut macar o singura data in viata ei. Desi se vrea un profet cu sensibilitati culturale si un afacerist care urmareste dezinteresat binele romanilor, Dinu Patriciu ramane un simplu speculant si oportunist al Puterii, indiferent de culoarea ei. Raman amuzanti doar fanaticii sustinatori ai presedintelui, care pana acum l-au injurat, iar de maine trebuie sa isi spele ochii si creierul ca sa identifice mai bine toate calitatile ascunse ale petro-liberalului apolitic.

O misiune mai mult decat rusinoasa, intr-adevar! Dar cui sa mai spui "rusine!" in tara asta, fara sa sfarsesti tu insuti rusinos?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Dinu Patriciu Basescu premier, #Basescu rusine Patriciu, #Basescu Patriciu PDL PNL , #Traian Basescu