Pumnul care l-a facut presedinte pe Traian Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 01 Decembrie 2011, ora 08:08
4455 citiri
Pumnul care l-a facut presedinte pe Traian Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

Au existat cateva elemente care au contribuit esential la victoria lui Traian Basescu in alegerile din 2009. Celebra caseta cu "palma" presedintelui din campania electorala din 2004 si difuzarea ei in mod obsesiv, pana la anihilarea simturilor si tocirea mesajului, au contribuit negresit la cresterea simpatiei fata de "victima" Traian Basescu.

O victima a unei campanii de presa care a trucat o filmare pentru a rapune democratia, modernizarea si reformarea pe care le promitea omul care se lupta cu mogulii, cu sistemul si comunistii.

Va amintiti cum a raspuns aparatul de propaganda al lui Traian Basescu la acuzatiile de violenta fata de un copil? Candidatul Traian Basescu este victima violentei mogulilor. Plus, o nota pentru cei saraci cu duhul - caseta este trucata, pixelul albastru a colorat pumnul-palma, iar copilul rade in loc sa planga.

Omul in general, considerat intr-o medie oarecare, nu este o specie foarte inteligenta, in ciuda prejudecatilor ancestrale. Mai mult chiar, simturile si iluziile induse de anumite automatisme psihice dau nastere unor judecati paralele cu realitate.

Sa nu ne miram in cazul asta ca au existat probabil foarte multi naivi care chiar si-au imaginat ca acele imagini au fost falsificate.

Daca l-au mai vazut si smiorcaindu-se pe candidatul presedinte, poporului i s-a muiat inima. Cand l-au auzit spunand si "Rusine, Dinu Patriciu!", romanii au stiut ca presedintele lor este imaculat. Nu poti sa joci teatru in asemenea hal, si-or fi spus poate sarmanii oameni.

Acum adevarul a iesit la suprafata. Instanta a recunoscut, explicit, ca Traian Basescu a "savarsit un act de violenta fizica asupra minorului aflat in public". Si, implicit, ca pixelul albastru nu a existat niciodata, iar inregistrarea si caseta sunt cat se poate de adevarate.

Nu mai pun la socoteala ca orice om cu mintea cat de cat normala, lucid, care judeca fara patima si oarecare cultura ar fi putut sa isi dea seama de veridicitatea acelor imagini din simpla analiza a comportamentului lui Traian Basescu pana in acel moment. Au oare nu Traian Basescu striga unei multimi adunate in fata Primariei Bucuresti - "liniste bai, ce dracu?!", fluturandu-si amenintator mana prin aer?

Ori poate nu despre acelasi primar Traian Basescu vorbea si Elena Udrea cand recunoastea ca toata lumea stie ca daduse un cap in gura unui buticar in Drumul Taberei? Insa, dupa ce instanta recunoaste si autenticitatea filmului si natura actului presedintelui "violent asupra minorului aflat in public", adica o evidenta de necontestat, merge mai departe si decide in legatura cu fondul cauzei aflata in proces si il condamna pe Dinu Patriciu.

De ce? Pentru ca vorbeste. Pentru ca spune cand vrea el, ce vrea el si nu-i cere voie unui candidat la presedintie ce si cand sa spuna.

"Scopul declaratiei nu a fost dezbaterea unei chestiuni de interes public, ci cauzarea unui 'prejudiciu de imagine' apt sa influenteze rezultatul scrutinului. Declaratia (lui Dinu Patriciu - n.red.) a fost facuta cu scopul de a micsora sansele reclamantului in competitia electorala, prin vatamarea reputatiei, onoarei si demnitarii acestuia", precizeaza judecatorii in motivarea deciziei lor.

Ingheata gandul si se opreste timpul in loc. Altfel spus, ca sa nu fi fost declarat vinovat ca a povestit ce a vazut in campania din 2004, Dinu Patriciu ar fi trebuit sa taca. Asa cum o facuse si pana atunci. Ca si cum nu in campania electorala se presupune a te lupta cu adversarii, ci pana atunci, mai ales cand nu stii daca ei vor candida sau nu la viitoarele alegeri.

Morala? Daca l-ati vazut pe presedinte dandu-i un cap in gura unui proprietar de toneta, la inceputul anilor 2000, aveti chiar si imagini cu lovitura aplicata, dar nu le-ati facut publice pana acum - ganditi-va de doua ori inainte de a deschide gura. S-ar putea sa fiti condamnati pentru ca spuneti adevarul, iar acesta ii dauneaza celui mai important om in stat.

Inca o decizie absurda a justitiei care, asa cum ne-a spus chiar Traian Basescu, a facut cel mai mare rau romanilor din intreaga Europa.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#palma Traian Basescu 2009, #proces Basescu Patriciu, #rusine Dinu Patriciu, #Basescu pumn, #Basescu violent , #Traian Basescu
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Leca, pe care cărări ai apucat să mergi cu o obstinație drăcească,