Rana nevindecabilă cu care s-a stins din viață Dinu Săraru: ”Dictator, răufăcătorul cel mai periculos din societatea românească”

Sambata, 02 Martie 2024, ora 18:11
10765 citiri
Rana nevindecabilă cu care s-a stins din viață Dinu Săraru: ”Dictator, răufăcătorul cel mai periculos din societatea românească”
Dinu Săraru

Scriitorul Dinu Săraru a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat pe Facebook scriitorul Ştefan Mitroi.

Dinu Săraru, pe numele său complet Constantin Grigore Săraru, s-a născut la 30 ianuarie 1932, în comuna Slătioara, judeţul Vâlcea, fiu al învăţătorului Costică Săraru şi al Corneliei Săraru.

Dramaturg, eseist, publicist, romancier, Dinu Săraru a dăruit 68 de ani din viaţa sa radioului românesc, 23 de ani Teatrului Mic şi, după 1989, câţiva ani Teatrului Naţional din Bucureşti.

Despărțirea de Teatrul Mic i-a adus și cea mai mare dezamăgire din carieră, după cum a dezvăluit într-un interviu pentru Qmagazine.ro.

”În același timp, pe aripile marelui succes, Teatrul Mic a fost cea mai frumoasă perioadă din viața mea, dar și cea mai tristă și dureroasă dezamăgire.

La sfârșitul celor 13 ani, directorul teatrului a fost dat afară de către actorii pe care i-a dus la glorie. Nu vă puteți imagina ce a însemnat pentru mine plecarea din teatru în urma unei ședințe în care am fost denunțat ca fiind dictator, răufăcătorul cel mai periculos din societatea românească.

Un actor, pe care l-am făcut vedetă, s-a ridicat și a cerut să vină miliția să mă aresteze. M-am ridicat din prezidiu, m-am urcat pe scenă ca să părăsesc teatrul. Odată cu mine au plecat din teatru Ștefan Iordache și Carmen Galin”, a spus Săraru, conform sursei citate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Săraru va fi depus la Teatrul Național din București. Scriitorul va fi înmormântat în județul Vâlcea
03.03.2024 21:32 - Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dinu Săraru va fi depus la Teatrul Național din București. Scriitorul va fi înmormântat în județul Vâlcea
Sicriul cu trupul neînsufleţit al scriitorului Dinu Săraru va fi depus luni, 4 martie, începând cu ora 12.00, în Sala de Marmură a Teatrului Naţional din Bucureşti. Dinu Săraru va fi...
Mesajul cutremurător transmis de fiica lui Dinu Săraru înainte de moartea tatălui ei
02.03.2024 19:12 - Mesajul cutremurător transmis de fiica lui Dinu Săraru înainte de moartea tatălui ei
Scriitorul Dinu Săraru a încetat din viață sâmbătă, 2 martie, la 92 de ani. Dinu Săraru a fost o personalitate importantă și cunoscută pentru cultura românească. Cu două zile...
Rana nevindecabilă cu care s-a stins din viață Dinu Săraru: ”Dictator, răufăcătorul cel mai periculos din societatea românească”
02.03.2024 18:11 - Rana nevindecabilă cu care s-a stins din viață Dinu Săraru: ”Dictator, răufăcătorul cel mai periculos din societatea românească”
Scriitorul Dinu Săraru a murit la vârsta de 92 de ani, a anunţat pe Facebook scriitorul Ştefan Mitroi. Dinu Săraru, pe numele său complet Constantin Grigore Săraru, s-a născut la 30...
Dinu Săraru a murit. Scriitorul avea 92 de ani: "Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale"
02.03.2024 17:50 - Dinu Săraru a murit. Scriitorul avea 92 de ani: "Ne-a părăsit un titan al culturii naţionale"
Scriitorul Dinu Săraru a încetat din viață sâmbătă, 2 martie, la 92 de ani, anunță familia sa. De asemenea, apropiații omului de cultură au avut postări prin care și-au exprimat...
#Dinu Sararu, #deces, #teatru, #rana , #stiri cultura