Directorul care s-a pozat plângând după ce a concediat angajați, criticat vehement: "Intenția mea n-a fost să mă victimizez"

Sambata, 13 August 2022, ora 19:05
30216 citiri
Directorul care s-a pozat plângând după ce a concediat angajați, criticat vehement: "Intenția mea n-a fost să mă victimizez"
Poza postată pe Linkedin FOTO cnbc.com

Un director general a stârnit o dezbatere majoră online după ce a postat un selfie cu el plângând pe LinkedIn în urma concedierilor pe care le-a făcut la compania sa.

Braden Wallake, care conduce agenția de marketing business-to-business Hypersocial din Ohio, a postat poza miercuri, 10 august.

Postarea a primit de atunci peste 6.700 de comentarii și aproape 33.000 de reacții.

„Acesta va fi cel mai vulnerabil lucru pe care îl voi împărtăși vreodată. M-am întrebat dacă să postez asta sau nu. A trebuit să concediem câțiva dintre angajații noștri. Am văzut o mulțime de disponibilizări în ultimele săptămâni pe LinkedIn. Cele mai multe dintre acestea se datorează economiei sau orice alt motiv. Este vina noastră? Vina mea.", a scris Wallake alături de imaginea care arată lacrimile curgându-i pe față.

Wallake spune că a luat o decizie în februarie care a dus în cele din urmă la disponibilizări. El nu a explicat încă care a fost această decizie.

Descriind disponibilizările drept „cel mai greu lucru” pe care a trebuit vreodată să-l facă, Wallake a spus că își iubește angajații și își dorește să fie „un proprietar de afaceri care are doar bani și nu-i pasă de cine a rănit pe parcurs”.

Da, eu sunt directorul care plânge

Unii utilizatori LinkedIn au batjocorit postarea lui Wallake, numindu-l „deconectat” sau sugerând că ar trebui să se concentreze mai degrabă pe a-și ajuta foștii angajați decât pe modul în care l-a afectat situația.

"Vă rog. Să concediezi oameni este îngrozitor pentru tine, dar mai îngrozitor pentru ei. Este vorba despre a avea grijă de bunăstarea lor, nu de a posta durere pentru like-uri. Acest lucru este lipsit de grație, gratuit, insensibil și urât. Creșteți, aveți grijă de acei oameni de care pretindeți că sunteți atât de îngrijorat, nu mai fiți atât de narcisist”, a scris un comentator.

Alții l-au susținut pe Wallake, spunând că au înțeles că concedierea oamenilor este un proces emoțional și i-au lăudat deschiderea.

Printre aceștia este unul dintre foștii săi angajați, Noah Smith, care și-a apărat fostul șef și a spus că ar vrea să lucreze doar pentru manageri ca el.

„Pentru cei care doresc să mă angajeze, sunt interesat doar să lucrez pentru oameni precum Braden Wallake, care are o perspectivă pozitivă asupra vieții. Nu sunt interesat să lucrez pentru tine dacă crezi că să lucrezi mai multe ore DOAR pentru a câștiga mai mulți bani este cel mai valoros mod de a-ți petrece timpul.”

Wallake și-a continuat mesajul inițial cu o postare ulterioară, spunând: „Bună tuturor, da, eu sunt directorul care plânge. Nu, intenția mea nu a fost să mă ocup de mine sau să mă victimizez. Îmi pare rău că a părut așa.”

„Ceea ce vreau să fac acum este să încerc să îmbunătățesc această situație și să găsesc o soluție pentru oamenii care își caută de lucru.”

O tendință generală?

André Spicer, profesor de comportament organizațional la Bayes Business School, a declarat pentru CNBC că postarea nu este surprinzătoare, având în vedere tendințele actuale de management.

„Este o tendință, directorii generali și liderii au fost încurajați să fie autentici și să-și pună eul real la lucru”, a spus Spicer.

„Îți arată emoțiile reale și reacțiile reale, iar oamenii sunt oarecum încurajați să arate asta printr-o gândire actuală a managementului... așa că nu este surprinzător.”

El a adăugat că Wallake părea să oscileze între un act delicat de echilibrare între a fi prea autentic și nu suficient de autentic.

„Deci, în mod ideal, ceea ce ar fi trebuit să facă acest tip este să folosească un fel de autenticitate limitată, în care a fost puțin sincer cu privire la greșelile pe care le-a făcut și va recunoaște acest lucru, dar apoi să nu transforme asta într-o petrecere de milă pentru el însuși, pe scurt."

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#director, #CEO, #angajati concediati, #poza, #lacrimi, #LinkedIn , #stiri internationale