Cauza dezastrului organizatoric la discursul lui Zelenski: ”S-au făcut teste până la ora 18”. "Modificarea de parametru" care i-a distrus pe tehnicienii de la parlament

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 15:53
9676 citiri
Cauza dezastrului organizatoric la discursul lui Zelenski: ”S-au făcut teste până la ora 18”. "Modificarea de parametru" care i-a distrus pe tehnicienii de la parlament
Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României FOTO Ziare.com

Alexandru Tănase, șeful Departamentului Centrul Dezvoltare Tehnologică din Camera Deputaţilor, a vorbit marţi, 5 aprilie, despre dezastrul organizatoric la discursul lui Zelenski.

Tănase, responsabilul cu tehnicul susține că, începând cu ora 14.00 s-au făcut teste continuu, până la ora 18.50 şi că ulterior, în timpul şedinţei, la momentul în care a fost necesară preluarea speech-ului preşedintelui Volodimir Zelenski, s-a descoperit faptul că exista o modificare de parametru, făcută cu foarte scurt timp înainte. Tănase a mai spus că se efectuează o analiză a ceea ce s-a întâmplat cu transmisiunea.

Alexandru Tănase a afirmat că începând cu ora 14.00, s-au făcut teste continuu, până la ora 18.50, când a existat o solicitare din partea partenerilor din Ucraina de a efectua o modificare în sistem, în sensul că s-a dorit inserarea unui material media.

Practic, filmul cu civilii uciși de armata rusă la Bucea, difuzat la scurt timp după începerea discursului lui Zelenski, i-a dat peste cap pe tehnicienii români, care au pierdut în totalitate sunetul.

”Ulterior, în timpul şedinţei, la momentul în care a fost necesară preluarea speech-ului preşedintelui Volodimir Zelenski, s-a descoperit faptul că exista o modificare de parametru, făcută cu foarte scurt timp înainte.

S-au efectuat în 20 de secunde toate modificările ca discursul să fie transmis în plen şi traducerea să fie conformă, lucrând cu partea de emisie, în situaţia în care eram în acel moment”, a explicat reprezentatul Camerei Deputaţilor, el precizând că crede că această modificare s-a făcut din partea ucraineană.

Tănase s-a referit şi la traducătorul folosit pentru discursul preşedintelui Ucrainei, arătând că acesta este folosit şi de Ambasada Ucrainei.

”A avut discursul preşedintelui, cu două ore înainte, în momentul în care acea modificare de parametru s-a făcut, în cadrul sistemului de transmisie, practic vocea preşedintelui s-a suprapus peste canalul de traducere”, a spus Alexandru Tănase, arătând că ”problema tehnică nu a fost din partea traducătorului, pentru că aceasta a fost configuraţia sistemului în momentul în care a început şedinţa”.

”Nu s-a intervenit la niciun canal din momentul pornirii emisiei” a mai spus Tănase, adăugând că ”începând de azi noapte, împreună cu colegii lui, analizează produsul acesta, nefiind nici ei mulţumiţi de el”. ”În cazul în care punctual pentru problema aceasta o să avem un răspuns, sigur vi-l transmitem” a mai arătat Tănase.

Alexandru Tănase a dat asigurări că ”nu a intervenit nimeni pe produsul finit pe tot parcursul emisiei, singurele adaptări care s-au făcut, exclusiv pentru transmisia din sala de plen a fost după ce am descoperit modul în care se făcea emisia”.

Reprezentantul Camerei Deputaţilor a mai spus că, spre deosebire de alte Parlamente unde a vobit preşedintele ucrainean, la această transmisiune s-au folosit două canale de traducere, în timp ce în alte parlamente a vorbit în limba engleza.

”Traducerea către sală şi către partea română a fost făcută de acelaşi traducător din imobil, transmisă către partea ucraineană pe canalul special”, a declarat Alexandru Tănase, arătând că în momentul în care s-a reluat transmisia cu Ucraina, s-a descoperit faptul că se emite pe un alt canal, s-a căutat să se identifice, 20 de secunde, care este canalul pe care emitea preşedintele, s-a identificat şi s-au recalibrat dinamic în tot ceea ce înseamnă sală, pe partea de sunet”.

Despre comunicarea cu partea ucraineană, în momentul discursului, Alexandru Tănase a spus că ”au încercat să îi contacteze, dar, ţinând cont de situaţia de acolo, e explicabil faptul că nu au putut răspunde”.

Cum s-a descurcat România contra Franței la Europeanul de handbal
Cum s-a descurcat România contra Franței la Europeanul de handbal
Selecţionata de tineret a României a fost învinsă de Franţa cu scorul de 30-25 (15-13), luni, la Celje, în Grupa I (locurile 9-16) a Campionatului European de handbal masculin Under-20 din...
România, printre statele lovite de Rusia, dacă SUA vor desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania
România, printre statele lovite de Rusia, dacă SUA vor desfășura rachete cu rază lungă de acțiune în Germania
Un propagandist al Kremlinului a emis duminică, 15 iulie, un avertisment către Occident ca răspuns la anunțul SUA conform căruia Washingtonul va desfășura arme hipersonice în Europa....
#discurs zelenski parlament, #Romania, #probleme tehnice , #parlament
  1. Geoană dă noi indicii despre candidatura sa: „Nu cred că a fost ultimul meu summit NATO, dar din această poziție, sigur”
  2. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  3. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  4. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  5. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  6. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  7. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  8. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  9. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  10. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”