Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, mesaje dure pentru Putin din Parlamentul României: ”Este un criminal care sfidează orice lege” VIDEO

Luni, 04 Aprilie 2022, ora 19:24
2487 citiri
Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, mesaje dure pentru Putin din Parlamentul României: ”Este un criminal care sfidează orice lege” VIDEO
Volodimir Zelenski a susținut un discurs în Parlamentul României FOTO Ziare.com

Președintele Senatului, Florin Cîțu, și cel al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, au condamnat luni, 4 aprilie, războiul din Ucraina.

Discursurile au fost ținute în Parlament, înaintea mesajului transmis României de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Ședința a început cu un moment de reculegere pentru victimele războiului din Ucraina.

”Domnule președinte Zelenski, este o onoare să vă ascultăm astăzi în Parlament. Mulțumesc că ați acceptat invitația! Curajul și perseverența de care ați dat dovadă ne motivează pe toți să fim mai uniți, doar împreună putem învinge.

Putin este un criminal care sfidează orice lege, masacrul de la Bucea nu trebuie să rămână nepedepsit. Prin gestul de a merge în mjlocul ucrainenilor din Bucea ați arătat din nou că sunteți un lider.

România și toată Europa trebuie să facă mai mult.

Războiul declanșat de Putin nu are justificare. Rusia trebuie izolată complet din punct de vedere economic. Poate că unii cred că este o măsură mult prea dură, dar nicio măsură nu e prea mare pentru atrocitățile comise.

Voi fi în continuare o voce vehementă pentru ca România să contribuie la stoparea războiului”, a declarat Cîțu.

”Începând cu 24 februarie, ne confruntăm cu cea mai gravă criză de securitate de la finele celui de-al Doilea Război Mondial prin invazia nejustificată a Rusiei în Ucraina.

Respingem comportamentul iresponsabil al Rusiei și cerem încetarea imediată a acțiunii Rusiei și retragerea armatei. Ultimele zile ne-au arătat imagini oribile care ne-au copleșit pe toți. Vinovații trebuie să ajungă în fața justiției cât mai rapid.

Îmi exprim întreaga solidaritate cu Ucraina, cu cetățenii și autoritățile legitime. Cetățenii care fug din calea războiului vor găsi ocrotirea de care au nevoie în România.

Războiul este o tragedie din care nimeni nu câștigă, aduce doar moarte și destine distruse.

Victoria Ucrainei este necesară pentru viitorul Ucrainei și parcursul european al Republicii Moldova. Înseamnă succesul democrației în Europa. Trăiască România, Slava Ukraini”, a declarat Ciolacu.

În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe ţări, mulţumind pentru ajutor şi cerând în continuare sprijin pentru a contracara invazia rusă.

Zelenski s-a adresat inclusiv Congresului SUA.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Fostul premier care a votat împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri: ”E o alianţă toxică”
Fostul premier care a votat împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri: ”E o alianţă toxică”
Fostul premier Florin Cîţu a anunţat că a votat, la Biroul Politic Naţional de PNL de miercuri, 21 februarie, împotriva listei comune PNL şi PSD la alegeri. „La BPN de azi am votat...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#discurs zelenski parlament, #Florin Citu, #presedintele Senatului , #stiri Florin Citu