Eliminarea statutului special al Disney în Florida ar putea să-i ardă la buzunare pe americani

Vineri, 22 Aprilie 2022, ora 10:58
2952 citiri
Eliminarea statutului special al Disney în Florida ar putea să-i ardă la buzunare pe americani
Disney World Florida are control asupra serviciilor guvernamentale FOTO Facebook

O abrogare a statutului de autoguvernare al Disney în Florida ar putea lăsa contribuabilii locali cu datorii de obligațiuni de peste un miliard de dolari, potrivit oficialilor din domeniul fiscal.

Camera Reprezentanților din Florida a adoptat, joi, 21 aprilie, un proiect de lege care va dizolva districtul special de îmbunătățire al Disney, intensificând atacul guvernatorului Ron DeSantis asupra companiei din cauza opoziției acesteia față de proiectul de lege privind drepturile părinților în educație din Florida, numit de critici legea „Nu spuneți gay”.

Senatul statului a adoptat proiectul de lege miercuri, după ce a fost introdus pentru prima dată marți. Acum va merge la guvernator pentru semnătură, potrivit CNBC.

Disney’s Reedy Creek Improvement District a fost creat în 1967 și oferă companiei Walt Disney control de reglementare deplin asupra Disney World, precum și asupra serviciilor guvernamentale, cum ar fi protecția împotriva incendiilor, serviciile de urgență, apă, utilități, canalizare și infrastructură.

Experții fiscali și legislatorii spun că eliminarea districtului, care va intra în vigoare în iunie 2023, ar putea avea consecințe nedorite pentru contribuabili.

Reedy Creek se întinde pe 25.000 de acri în comitatele Orange și Osceola și include cele patru parcuri tematice Disney, două parcuri acvatice și un complex sportiv. Include și cele două orașe mici, Bay Lake și Lake Buena Vista, care aveau o populație combinată de 53 de persoane în 2020, toate fie reprezentanți, fie angajați ai Disney.

Pentru a finanța serviciile guvernamentale din Reedy Creek, Disney se impozitează efectiv singur. Deși fluxurile fiscale precise ale Reedy Creek sunt neclare, Scott Randolph, colectorul de taxe pentru Orange County, a spus că districtul Reedy Creek colectează aproximativ 105 milioane de dolari anual în venituri generale.

Pe lângă cele 105 milioane de dolari, Disney plătește și taxe locale pe proprietate. Evidențele publice arată că Disney este cel mai mare contribuabil din centrul Floridei, plătind peste 280 de milioane de dolari în impozite pe proprietate județelor între 2015 și 2020.

Dacă districtul special este dizolvat, județele Orange și Osceola ar trebui să ofere serviciile locale oferite în prezent de Reedy Creek. Și, veniturile de 105 de milioane de dolari ar dispărea, ceea ce înseamnă că contribuabilii locali ar fi responsabili pentru o parte sau toate costurile adăugate.

„Dacă ai dizolvat Reedy Creek, acei 105 de milioane de dolari în venituri literalmente dispar, nu vor fi transferați”, a spus Randolph.

Motivul: Reedy Creek este ceea ce este cunoscut ca un „district fiscal independent”, ceea ce înseamnă că veniturile fiscale pe care le generează sunt în plus față de obligațiile fiscale locale, mai degrabă decât o înlocuire a acestora. Dacă districtul este eliminat, plățile de impozite către județele Orange și Osceola nu ar crește, a spus Randolph.

Reprezentantul statului Florida Randy Fine, R-Palm Bay, care a susținut proiectul de lege, a declarat joi pentru CNBC că contribuabilii locali nu vor plăti mai mult - și ar putea beneficia de fapt de eliminarea Reedy Creek. Fine a spus că veniturile din impozite pe care Disney le plătește vor fi transferate autorităților locale și ar putea plăti mai mult decât pentru serviciile adăugate.

„Acele taxe vor continua să fie plătite”, a spus el. „Vor fi plătiți doar comitatului Orange și Osceola în locul acestui district special de îmbunătățire. Contribuabilii ar putea ajunge să economisească bani pentru că aveți servicii duplicative care sunt furnizate de acest district special care sunt deja realizate de acele municipalități.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
Disney +, platforma de streaming, va implementa măsuri împotriva partajării de parole
CEO-ul Disney, Bob Iger, a anunțat că platforma de streaming Disney+ va implementa măsuri împotriva partajării de parole la nivel global începând din această vară. Această mișcare a...
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
#Disney, #Disney World Florida , #Statele Unite