Un mare producător de componente auto, prezent și în România, anunță disponibilizări masive. Câți angajați riscă să-și piardă locul de muncă

Joi, 08 Iunie 2023, ora 21:05
5495 citiri
Un mare producător de componente auto, prezent și în România, anunță disponibilizări masive. Câți angajați riscă să-și piardă locul de muncă
Grupul are aproximativ 10.000 de angajaţi în România FOTO Unsplash

Compania suedeză Autoliv, cel mai mare producător mondial de airbag-uri şi centuri de siguranţă, cu o prezenţă important şi pe piaţa din România, vrea să reducă mii de locuri de muncă la nivel internaţional, alăturându-se unui număr tot mai mare de companii care accelerează economiile de costuri din cauza inflaţiei ridicate, transmite Reuters.

Compania suedeză, care numără printre clienţii săi mulţi dintre cei mai mari producători auto din lume, a anunțat joi că va reduce aproximativ 6.000 de locuri de muncă directe şi până la 2.000 de posturi indirecte, cum ar fi angajaţii care nu lucrează direct pe liniile de producţie.

Reducerile, care echivalează cu aproximativ 11% din locurile de muncă directe şi aceeaşi proporţie de locuri de muncă indirecte la companie, vor include închiderea mai multor unităţi de producţie din Europa şi vor fi implementate complet până în 2025, se arată în comunicat.

”Aceste iniţiative vor continua să optimizeze amprenta noastră geografică, pentru o structură mai eficientă. Intenţionăm să simplificăm şi să consolidăm modul în care operăm în toate domeniile”, a declarat CEO-ul Mikael Bratt.

Reducerile oglindesc măsurile luate de alte companii care se confruntă cu o inflaţie ridicată şi o economie globală slăbită, inclusiv în industria auto.

Luna trecută, Volvo Cars a declarat că renunţă la 1.300 de locuri de muncă, iar producătorul de maşini electrice Polestar a anunţat că îşi va pierde 10% din forţa de muncă.

Autoliv a declarat în ianuarie că inflaţia costurilor din 2022 a fost cea mai mare din ultimele trei decenii şi că a încercat să transfere aceste costuri mai departe.

Bratt a declarat pentru Reuters că negocierile de preţuri cu clienţii din Europa au fost cele mai dificile, o regiune care are o inflaţie ridicată şi un mediu macroeconomic dur.

”Ceea ce necesită timp este că aceste negocieri sunt foarte detaliate, este practic componentă cu componentă, fabrică cu fabrică, pe măsură ce trecem prin asta”, a spus el.

Compania, ai cărei rivali includ ZF şi Joyson Safety Systems, a reiterat o previziune pentru întregul an dată în aprilie, pentru o creştere a marjei operaţionale ajustate la aproximativ 8,5-9,0%.

Autoliv desfăşoară operaţiuni în 27 de ţări. Compania este prezentă în România din 1997, unde dezvoltă, produce şi comercializează airbaguri, centuri de siguranţă şi volane.

Datele de pe site-ul companiei arată că grupul are aproximativ 10.000 de angajaţi în România şi caută angajaţi pentru unele posturi.

Autoliv a anunţat în acest an că va investi 3 milioane de euro într-un prc fotovoltaic la Braşov.

Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Planul ONU pentru schimbările climatice nu include reducerea consumului de carne. Sunt ignorate și proteinele vegetale
Omisia mențiunilor cu privire la reducerea consumului de carne din planul ONU pentru luptă împotriva schimbărilor climatice a atras critici din partea experților. Raportul ONU nu aduce în...
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Alimentul pentru care prețurile s-au dublat de la începutul anului: ”E foarte dificil de prezis ce se va întâmpla cu piața”
Cotaţiile futures la cacao s-au dublat în mai puţin de trei luni, ceea ce va majora costurile dulciurilor pentru consumatori şi îi va trimite pe producătorii de ciocolată să caute materie...
#disponibilizari, #producator, #componente auto, #Autoliv , #stiri economice