A ajuta în gospodărie este una dintre cele mai simple modalități prin care bărbații pot contribui la menținerea unei căsnicii fericite, a dezvăluit un avocat de divorț.
„Un partener care nu participă niciodată la treburile gospodărești adesea dezvoltă resentimente în celălalt partener,” a spus, într-un videoclip pe TikTok, terapeuta Sarah Corcoran, care întâlnește adesea cupluri nefericite.
"Nu va exista un incident care să ducă la o luptă extremă care să pună capăt căsniciei, ci o ardere lentă", a avertizat ea.
În relațiile heterosexuale, aproximativ 70% din divorțurile din SUA sunt inițiate acum de femei.
„Cred că instituția căsătoriei a fost destul de lentă în a se alinia așteptărilor legate de egalitatea de gen,” a declarat Michael Rosenfeld, profesor asociat de sociologie la Universitatea Stanford, pentru Asociația Americană de Sociologie.
„Soțiile continuă să ia numele de familie ale soților și sunt uneori presate să facă acest lucru. Soții încă se așteaptă ca soțiile lor să preia majoritatea treburilor casnice și a îngrijirii copiilor,” a explicat profesorul.
De aceea, Corcoran sugerează ca bărbații să se asigure că nu își lasă soțiile să rezolve singure toate sarcinile de pe lista de făcut, scrie nypost.com.
"Sfatul meu pentru voi - dacă vreți să rămâneți căsătoriți, goliți mașina de spălat vase din când în când", a spus Corcoran.
James Sexton, un avocat de familie de renume mondial cu sediul în New York, are propriile sale teorii - el a dezvăluit într-un podcast că principalele două motive pentru care oamenii divorțează sunt infidelitatea și banii.
Pentru a evita să apeleze la serviciile lui Sexton, acesta sfătuiește cuplurile să "acorde cu adevărat atenție" unul celuilalt.
Cu toate acestea, mai puțini oameni par să aibă nevoie de sfaturile lui Corcoran și Sexton decât în anii precedenți.
Numărul cuplurilor care se despart în mod legal a scăzut, ca urmare a perioadei îndelungate din timpul pandemiei COVID-19 în care nunțile și întâlnirile au fost puse în așteptare - o aparentă parte bună a blocajelor.
Rata căsătoriilor este încă scăzută în comparație cu ultimele două decenii - când numărul căsătoriilor era de aproximativ șapte-opt la 1 000 de persoane pe an.
Rata divorțurilor în 2022 a fost de 2,4 la 1 000 - în scădere de la patru în 2000.
Experții sugerează că această creștere nu poate fi pusă doar pe seama pandemiei, explicând că tendințele societale și economice actuale schimbă modul în care oamenii intră în relații și le gestionează.