Sfaturi pentru o tânără care caută cea mai rapidă cale de divorț, la 3 luni de la căsătorie. "Nu pierde timpul ca mine sperând"

Miercuri, 16 Noiembrie 2022, ora 04:48
4976 citiri
Sfaturi pentru o tânără care caută cea mai rapidă cale de divorț, la 3 luni de la căsătorie. "Nu pierde timpul ca mine sperând"
Cuplu care a decis să divorțeze FOTO Pexels.com

De multe ori, căsătoria este o loteria și se poate destrăma în doar câteva luni. Este cazul unei tinere care a ales să renunțe și să divorțeze la doar 3 luni de la cununie. Aceasta caută cea mai rapidă cale pentru a încheia socotelile cu soțul și cere sfaturi într-o postare pe Facebook:

"Care este procedura prin care poți divorța cel mai sigur și ușor, la numai 3 luni de la căsătorie? Menționez că nu s-a achiziționat nimic în aceste 3 luni", a întrebat femeia pe grupul Sfaturi de la avocați.

În comentarii, tânăra precizează și cauza acestei decizii: "Eu m-am căsătorit din iubire, dar el deja are pe altcineva și eu deja sunt în plus."

"Mai bine acum decât mai târziu"

În comentarii, tânăra a primit multe încurajări de la femei care au avut experiențe triste.

"Mai bine acum decât mai târziu când poate era mai dificil. Dacă acum există ceva fără regret, fă acest pas. Și gândește-te că este mai bine pentru tine și poate vei fi mai fericită decât acum.

Fiecare are dreptul la fericire, respect și de ce nu, la un partener care te completează, dacă nu a fost să fie, nu va fi nici mai târziu, oricât ai lupta. Succes și să fie bine."

"N-am un răspuns la întrebarea ta, dar te felicit pentru decizia luată. Meriți să zâmbești zilnic, iar un om care face asemenea lucruri nu îți poate aduce zâmbetul pe buze. Capul sus! Ipocriții nu merită să suferi pentru ei."

Eu după 13 ani împreună m-am căsătorit, iar după 2 săptămâni de la căsătorie am aflat că soțul avea o amantă, pe care o și cunoșteam dealtfel. Am iertat, trecut peste, aparent.

Au urmat încă 7 ani de căsnicie, timp în care el a dus o viață dublă. El nu a avut forța să aleagă, îi era bine cu amândouă. Într-un final am găsit eu puterea și am plecat. După 20 de ani împreună. Acum fiecare dintre noi s-a recăsătorit. El cu fosta amanta.

Concluzia: nu pierde timpul ca mine, sperând. E greu de acceptat și trecut peste, dar meriți cu mult mai mult. După ce vor trece toate, vei vedea lucrurile altfel. Eu am divorțat în 30 de zile la notar, dar a fost de comun acord. În cazul meu, eu sunt cea plecată din țară, dar m-am prezentat și la depunerea cererii, și la semnarea definitivă a divorțului.

La notar sau la primărie

"La notar sau la primărie, la starea civilă. Diferența e suma. La primărie costă mai puțin.

Timpul de 30 de zile vi-l lasă ambii."

"Pe cale administrativă, la Primărie, dacă divorțul este cu acordul părților."

"Mergeți împreună la starea civilă din primăria unde v-ați căsătorit, plătiți o taxă, depuneți cerere de divorț, iar după 30 de zile mergeți tot împreună să semnați certificatul de divorț."

"La Primăria unde s-a încheiat căsătoria sau la un biroul notarial, în cazul în care sunteți de comun acord și se prezintă ca termen în 30 de zile. Dacă nu se prezintă, nu aveți posibilitatea decât în instanță, pentru că se judecă și în lipsa lui."

"La notar! Am avut o clientă care a divorțat doar după o lună!"

Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Dan Șucu, șef de galerie! Ce decizie a luat patronul Rapidului după reținerea lui Bocciu
Acţionarul principal al FC Rapid, Dan Şucu, a anunţat, joi, într-un comunicat, că va merge alături de galeria rapidistă la meciul din deplasare cu Universitatea Craiova, de sâmbătă, de la...
Primele imagini cu Cristian Gațu și femeia care l-a făcut să divorțeze, la 78 de ani: ”Vrei, nu vrei, intri în morișcă” VIDEO
Primele imagini cu Cristian Gațu și femeia care l-a făcut să divorțeze, la 78 de ani: ”Vrei, nu vrei, intri în morișcă” VIDEO
Cristian Gațu (78 de ani), fost mare handbalist al României, este în mijlocul unui scandal mediatic după ce a cerut divorțul de soția sa, iar aceasta îl acuză că trăiește cu așa zisa...
#divort, #casatorie, #Rapid, #notar, #primarie, #costuri , #stiri juridice