Prețul plătit de o femeie pentru că a fost mult prea indiscretă. Până unde a mers pentru a dovedi că soțul ei are amantă

Duminica, 11 Februarie 2024, ora 21:55
9401 citiri
Prețul plătit de o femeie pentru că a fost mult prea indiscretă. Până unde a mers pentru a dovedi că soțul ei are amantă
O femeie și-a asumat rolul de detectiv particular pentru a dovedi infidelitatea soțului FOTO Pixabay

O femeie din Sinaia a ajuns să fie anchetată într-un dosar penal doar pentru simplul motiv că a vrut să adune probe împotriva soțului infidel.

Aflată în plin proces de divorț, doamna și-a asumat rolul de detectiv particular, a montat microfoane în mașina soțului cu gândul că va putea surprinde o conversație pe care să o poată folosi împotriva bărbatului pe care îl bănuia că are o relație extraconjugală. N-a avut habar că indiscreția o va trimite direct în fața unui procuror.

Cei doi soți din Sinaia au decis să se separe după 47 de ani de căsnicie, bărbatul fiind cel care a deschis acțiunea de divorț. În timpul procesului, femeia a depus la dosar probe ale infidelității: mai multe înregistrări audio care surprindeau conversații între soțul ei și o doamnă, considerată amantă. Deranjat de situația delicată în care s-a trezit, bărbatul a decis să-i facă plângere penală fostei soții pe care a acuzat-o de violarea vieții private, o infracțiune prevăzută de Codul Penal și care se pedepsește cu închisoare de până la cinci ani.

(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Plângerea bărbatului prins asupra faptei într-un mod ilegal a fost depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. În actele înaintate procurorului, reclamantul cerea tragerea la răspundere a fostei partenere de viață.

”În urmă cu 4 (patru) ani relația celor doi s-a degradat, dat fiind atitudinea soției, care iniția deseori conflicte. Astfel, în luna octombrie 2022 a introdus acțiunea de divorț la Judecătoria Sinaia. În cadrul înfățișărilor avute la instanță, soția acestuia a depus la dosarul civil o serie de înregistrări audio, care vizează, în principal, convorbiri telefonice private pe care bărbatul le-a purtat cu o persoană de sex femeiesc, pe care numita … o consideră drept amantă. Despre conținutul acestor înregistrări, numitul … susține faptul că a luat cunoștință în cursul lunii noiembrie 2022, prin intermediul avocatului ales”, a explicat bărbatul.

Totuși pe parcursul anchetei, bărbatul s-a răzgândit și și-a retras plângerea prealabilă formulată împotriva soției sale, pentru faptul că aceasta a înregistrat convorbirile sale private și pentru faptul că a divulgat aceste convorbiri unei terțe persoane, fie ea și un judecător.

Dosarul penal a mers mai departe, femeia a fost audiată și a trebuit să dea explicații cu privire la modul în care a reușit să-și înregistreze soțul, mărturisind că i-a amplasat tehnică de înregistrare în mașină.

Analizând situația delicată în care se află cei doi protagoniști, procurorul de caz a decis să renunțe la urmărirea penală, invocând faptul că ”ansamblul cheltuielilor necesare pentru efectuarea de cercetări suplimentare și eventual trimiterea în judecată și judecarea cauzei fiind disproporționate față de pericolul produs prin săvârșirea infracțiunilor”.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Soțul Dianei Șoșoacă a decis să divorțeze: "Se crede zeiță. Când am luat-o era altfel"
Soțul Dianei Șoșoacă a decis să divorțeze: "Se crede zeiță. Când am luat-o era altfel"
Conflictul din familia senatoarei Dianei Șoșoacă se extinde și va conduce, cel mai probabil, la o despărțire. Întrebat dacă are de gând să divorțeze de Diana Șoșoacă, Silvestru...
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Primarul Capitalei anunță că al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare a fost deschis. Care este ținta pe anul 2024 VIDEO
Nicuşor Dan, primarul Capitalei, anunţă că a fost deschis în curtea Spitalului Colentina al 11-lea şantier pentru modernizarea sistemului de termoficare din Capitală. El afirmă că pe...
#divort, #detectiv particular, #violarea vietii private, #microfoane, #inregistrari , #stiri sociale