Jobul de vara poate fi debutul unei cariere

Luni, 14 Iulie 2008, ora 09:49
1954 citiri
Jobul de vara poate fi debutul unei cariere

Odata cu venirea verii, tinerii pot opta foarte multe joburi, avand caracter sezonier, iar cei mai norocosi chiar pentru ceva permanent. DJ pentru petreceri private, operator sondaje, agent de vanzare sau junior project manager, economist junior, acestea sunt cateva dintre variantele pentru tinerii care vor sa castige bani in vacanta de vara.

Daca in anii trecuti, procesul de recrutare al companiilor lua pauza in timpul verii, acum deficitul de oameni de pe piata muncii a facut ca unele perioade din vara sa fie chiar mai aglomerate pe angajari decat sezoanele active de primavara si toamna, anunta Cotidianul.

Companiile selecteaza studenti sau proaspat absolventi inca de la finalizarea anului universitar si ii pregatesc toata vara, astfel ca in toamna sa aiba de unde sa-si aleaga viitorii angajati.

In ceea ce priveste joburile sezoniere, cum e cea de operator de sondaje, acestea le pot aduce tinerilor in jur de 25 de lei pe un interviu de 35 de minute.

"Pentru a te asigura ca vei invata cat mai multe din experienta, este bine sa iti alegi un internship pentru care responsabilitatile sunt foarte clare si care iti garanteaza faptul ca timp de doua-trei luni vei avea ocazia de a cunoaste compania si jobul foarte bine", explica Ana Giurca, consultant HR la Catalyst Solutions.

Targul online hipo.ro pentru absolventi, care a inceput pe 16 iunie si tine pana pe 15 august, se desfasoara la nivel national, cu focus pe Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi, a atras pana acum peste 80.000 de vizitatori.

Cei mai multi absolventi sunt interesati de domeniul financiar-bancar, consultanta si inginerie, dar si de domenii cum ar fi marketing, media, relatii publice si advertising.

Cele mai cautate posturi sunte de junior risk analyst, auditor intern, coordonator PR si Evenimente, C++/Java Programmer, IT support specialist, marketing coordinator, marketing research analyst sau junior business analyst, a spus Giurca.

Citește și:
Zonele în care zăpada are deja 50 de centimetri și poate ajunge la un metru și jumătate. Recomandările salvamontiștilor
Zonele în care zăpada are deja 50 de centimetri și poate ajunge la un metru și jumătate. Recomandările salvamontiștilor
Salvamont Suceava atrage atenţia că, în masivele Rarău, Giumalău, Suhad, Bistriţei şi Călimani, stratul de zăpadă aşternut are 20-50 de centimetri, iar în unele zone poate ajunge la 1,5...
Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO
Cât te costă o vacanță în țara lui Moș Crăciun. Laponia, locul în care basmele devin realitate VIDEO
Laponia este un vis care poate să devină realitate în special pentru cei mici, dar și pentru adulții care sunt fermecați de magia sărbătorilor. Plimbări în sănii trase de reni sau de...