Novak Djokovic nu dă înapoi după afirmațiile despre Kosovo "Este ceea ce eu gândesc"

Joi, 01 Iunie 2023, ora 16:06
3931 citiri
Novak Djokovic nu dă înapoi după afirmațiile despre Kosovo "Este ceea ce eu gândesc"
Novak Djokovic FOTO Twitter

Novak Djokovic, nr.3 mondial, a confirmat miercuri seară declaraţiile sale controversate privind Kosovo, fără să le repete, explicând că ele reflectă ceea ce "gândeşte" despre această situaţie, dar a refuzat să răspundă ministrului francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, care a criticat ieşirea sa, relatează AFP.

"Aş putea să le repet, dar nu o voi face. Mulţi oameni nu sunt de acord, dar pentru mine, este ceea ce eu gândesc", a declarat sârbul după victoria sa din turul 2 la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros.

Referitor la criticile ministrului francez, Djokovic s-a limitat în a spune "nu comentez".

Amelie Oudea-Castera a declarat miercuri că mesajul scris de Novak Djokovic după meciul său de luni de la Roland-Garros, în care a numit Kosovo "inima Serbiei", nu este "potrivit".

Chestionată pe această temă de postul de televiziune France 2, Oudea-Castera, fostă directoare a Federaţiei Franceze de Tenis (FFT), a indicat că mesajul respectiv este unul "militant", "foarte politic" şi "nu este potrivit" pentru un astfel de eveniment sportiv.

Ministrul a subliniat că directorul turneului a discutat cu Djokovic şi cu anturajul său, evocând principiul "neutralităţii terenului de joc".

După meciul său câştigat luni în faţa americanului Aleksandar Kovacevic, cu 6-3, 6-3, 7-6 (7/1), Novak Djokovic, înarmat cu un marker, a scris câteva cuvinte cu litere chirilice pe o cameră de televiziune aflată la marginea terenului Philippe-Chatrier: "Kosovo este inima Serbiei! Opriţi violenţa".

Această iniţiativă a numărului 3 mondial vine în momentul în care nordul regiunii Kosovo se confruntă de câteva zile cu ciocniri între membrii forţei internaţionale conduse de NATO (KFOR) şi manifestanţii sârbi care cer plecarea primarilor albanezi din localitate.

Serbia, susţinută de aliaţii săi ruşi şi chinezi, nu a recunoscut niciodată independenţa proclamată în 2008 de fosta sa provincie, iar tensiunile izbucnesc în mod regulat între Belgrad şi Priştina.

Djokovic (36 ani) va da piept cu spaniolul Alejandro Davidovich (34 ATP) în turul 3 la Roland Garros, după ce s-a impus fără probleme în faţa ungurului Marton Fucsovics (83 ATP), cu 7-6 (7/2), 6-0, 6-2.

În China are loc un nou ”exod al creierelor”: Motivele care au determinat zeci de mii de chinezi să-și părăsească țara
În China are loc un nou ”exod al creierelor”: Motivele care au determinat zeci de mii de chinezi să-și părăsească țara
Cele mai strălucite minți ale Chinei, inclusiv profesioniștii din tehnologie, emigrează, dar mulți nu se îndreaptă spre America, scrie The New York Times. În anii 1980 și 1990, când China...
Cine beneficiază de pe urma atacului din Kosovo. Președintele sârb ar fi pierdut controlul asupra celor pe care i-a împuternicit
Cine beneficiază de pe urma atacului din Kosovo. Președintele sârb ar fi pierdut controlul asupra celor pe care i-a împuternicit
O acumulare militară neobișnuită în sudul Europei a stârnit temeri cu privire la o altă invazie precum atacul pe scară largă al Rusiei asupra Ucrainei. SUA au avertizat săptămâna...
#djokovic, #afirmatii, #Kosovo, #politica, #sustinere, #parere , #stiri tenis