Novak Djokovic a dezvăluit care este obiectivul său major pentru finalul carierei

Joi, 02 Martie 2023, ora 10:44
2176 citiri
Novak Djokovic a dezvăluit care este obiectivul său major pentru finalul carierei
Novak Djokovic vrea medalia olimpica FOTO facebook

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, speră să cucerească medalia olimpică de aur, pe care a ratat-o până în prezent, cu ocazia Jocurilor de vară programate anul viitor la Paris, informează Reuters.

În vârstă de 35 de ani, Djokovic a urcat o singură dată pe podiumul olimpic, la JO 2008 de la Beijing, unde a cucerit o medalie de bronz, însă a avut mai puţin succes apoi la ediţiile din 2012, 2016 şi 2021.

Sârbul speră însă să fie în formă şi fără probleme medicale la competiţia din capitala Franţei, când va avea deja 37 de ani.

Turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris se va desfăşura pe terenurile de zgură de la Roland Garros, unde Djokovic a cucerit două dintre cele 22 de titluri de Mare Şlem din palmaresul său, în 2016 şi 2021.

"Aştept cu nerăbdare Jocurile Olimpice. Sper că voi putea juca sănătos anul viitor la Paris", le-a declarat Djokovic reporterilor după ce l-a învins miercuri pe Tallon Griekspoor la turneul de la Dubai.

"Se va juca pe zgură la Roland Garros, aşa că sunt familiarizat cu astfel de terenuri. Sper că cel mai bun rezultat olimpic al meu va veni acolo. Întotdeauna încerc să fiu clar cu mine însumi în privinţa obiectivelor mele şi a ceea ce vreau de la tenisul competitiv. Aşa am fost crescut şi învăţat de unele dintre persoanele cheie din viaţa mea, inclusiv de părinţi mei, precum şi de unii dintre antrenorii pe care i-am avut anterior. Acest timp de mentalitate m-a ajutat să fiu mereu atât de devotat jocului", a adăugat sârbul.

Campion anul acesta la Australian Open, Novak Djokovic a început a 378-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, doborând recordul deţinut anterior de fosta jucătoare germană Steffi Graf (377 de săptămâni).

#djokovic, #medalie olimpica, #Paris 2024, #obiectiv, #Serbia , #stiri tenis