Nole & Norman! Djokovic, la fotografia oficială după ce a câștigat Australian Open FOTO

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 09:15
1967 citiri
Nole & Norman! Djokovic, la fotografia oficială după ce a câștigat Australian Open FOTO
Novak Djokovic a câștigat la Melbourne FOTO facebook

Novak Djokovic a câştigat duminică finala de la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce în ultimul act l-a învins pe grecul Stefanos Tsitsipas cu 6-3, 7-6 (7/4), 7-6 (7/5).

Odată cu acest succes, campionul sârb, în vârstă de 35 de ani, care a cucerit pentru a zecea oară trofeul la competiţia de la antipozi, a obţinut al 22-lea său titlu de Mare Şlem, egalând astfel recordul rivalului său spaniol Rafael Nadal.

Djokovic a revenit azi în fotoliul de lider al clasamentului ATP, pe care l-a ocupat anterior timp de 373 de săptămâni (record absolut).

Tot azi, el și-a prezentat trofeul câștigat la Melbourne, într-o ședință foto care a avut loc la Grădina Botanică din oraș. Nole & Norman a fost intitulată aceasta, Norman fiind numele trofeului. Sir Norman Everard Brookes (14 November 1877 – 28 September 1968) a fost un jucător de tenis din Australia.

Djokovic nu a putut participa la ediţia de anul trecut a Openului australian, câştigată de Nadal, sârbul fiind expulzat din Australia deoarece nu era vaccinat împotriva Covid-19.

#djokovic, #melbourne, #trofeu, #Nole Norman, #Australian Open , #stiri tenis