Rusia interzice zborurile avioanelor ucrainene si ameninta UE si SUA cu aceeasi masura

Joi, 07 August 2014, ora 12:28
2342 citiri
Rusia interzice zborurile avioanelor ucrainene si ameninta UE si SUA cu aceeasi masura

Rusia a decis sa interzica zborurile de tranzit ale companiilor ucrainene in spatiul sau aerian, a anuntat, joi, premierul Dmitri Medvedev.

"Rusia opreste zborurile de tranzit ale companiilor ucrainene in spatiul aerian rus, cu destinatia Georgia, Azerbaijan, Armenia si Turcia", a anuntat acesta la o intalnire de guvern, potrivit Ria Novosti.

Agricultorii din R. Moldova, speriati de pierderea exporturilor - cer o intelegere cu Rusia

Medvedev a mai amenintat ca va interzice survolarea teritoriului rus de catre avioanele companiilor aeriene care efectueaza curse intre Europa si Asia prin Siberia, cea mai scurta ruta, drept raspuns la incetarea activitatilor principalului transportator aerian low-cost al Rusiei, Dobrolet, din cauza sanctiunilor occidentale.

Medvedev a aplicat, astfel, legea federala privind "masurile economice speciale", adoptata de Duma de Stat, de Consiliul Federatiei si semnata de presedintele Vladimir Putin in decembrie 2006.

Legea creeaza un cadru legal pentru folosirea temporara de masuri economice speciale in cazul unei situatii internationale urgente, ce solicita un raspuns imediat la un act dusmanos strain sau la un act ostil al unui stat strain ce ameninta interesele si securitatea Federatiei Ruse.

Rusia a inceput razboiul comercial? Suspenda importuri inexistente din Romania si loveste in inca 3 tari (Video)

De cateva zile, Rusia raspunde printr-o serie de interdictii la sanctiunile economice ale Occidentului, cu privire la criza ucraineana.

Decizia anuntata de Rusia in legatura cu Romania

Rusia a dispus inclusiv suspendarea importurilor de carne de vita si de bovine vii din Romania. Asta, desi Romania nu exporta bovine, carne de bovine si produse din carne de bovine in Federatia Rusa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Medvedev zbor tranzit Ucraina, #Medvedev Ucraina sanctiuni , #premier Rusia